Новини
15 Червня 2022
429

Україна пропонує США домовитися про постачання газу за ленд-лізом

Державі необхідно 6 мільярдів кубометрів газу до настання зими

Україна розглядає варіант угоди з Вашингтоном про постачання американського зрідженого природного газу (ЗПГ) за ленд-лізом, повідомляє Foreign Policy.

Зазначається, що українські чиновники у сфері енергетики пропонують Вашингтону та іншим західним столицям безліч потенційних рішень для забезпечення постачання на майбутню зиму та зростання внутрішнього виробництва.

Пропозиції передбачають забезпечення міжнародного фінансування для закупівлі природного газу у великих експортерів на Близькому Сході та у Північній Африці, розробку альтернатив маршрутів поставок і можливу угоду з Вашингтоном про імпорт LNG із США за схемою ленд-лізу.

Очільник “Нафтогазу” Юрій Вітренко минулого тижня у Вашингтоні заявив, що Україні необхідно $8 млрд для імпорту 6 млрд кубометрів газу до настання зими.

Наша держава пропонує забезпечити постачання енергоносіїв за угодою про ленд-ліз, згідно з якою США нададуть Україні 6 млрд кубометрів зрідженого природного газу, які будуть доставлені на термінали до Європи та потраплятимуть в Україну трубопроводом.

Водночас українська сторона планує розрахуватися з США після того, як буде збільшений внутрішній видобуток газу.

“Вони були здивовані, почувши таку ідею, але вона була добре сприйнята”, — цитує видання Вітренка.

Нагадаємо, у компанії Siemens заявили про значне скорочення поставок газу через “Північний потік-1” у зв’язку з тривалим ремонтом турбіни компресорної станції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram