Новини
3 Листопада 2020
1 198

Три найбільших українських фармкомпаній оцінили у $1,6 мільярда

Однак, на думку експертів оцінка виглядає завищеною

Загальна вартість трьох українських фармацевтичних компаній — “Фармак”, корпорація “Артеріум” і “Дарниця”, які увійшли до рейтингу найбільших фармкомпаній світу “The Pharma 1000”, становила $1,6 млрд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними консалтингової фірми Torreya Capital LLC (США), яка підготувала рейтинг, “Фармак”, оцінений у $756 млн, увійшов до списку найбільших фармвиробників Східної Європи, посівши 14 позицію з 18-ти.

При цьому компанія на 659-й позиції в глобальному рейтингу, в той час, як за підсумками 2019 р. “Фармак” займав 529-е місце. Падіння відбулося через глобальне зростання частки Біофарма, яка проводить дослідження на основі великих молекул, шляхом компаній, орієнтованих на малі молекули.

Корпорація “Артеріум” оцінена в $483 млн, вона знаходиться на 838 позиції. Фармакологічна компанія “Дарниця” — в $360 млн.

У дослідженні наголошується, що “Артеріум” і “Дарниця” у 2019 р. не брали участі в рейтингу.

Разом з тим, автори дослідження зазначають, що оцінка трьох українських фармкомпаній “виглядає завищеною, враховуючи ризики”.

“Фармак” належить Філі Жебровській, вона ж є і главою наглядової ради компанії.

Одним із кінцевих бенефіціарів власників “Артеріум” є Костянтин Жеваго.

Фармакологічна компанія “Дарниця” належить родині Загорій, зокрема екс-нардепу Глібу Загора.

Нагадаємо, україно-індонезійська компанія Pravitna genius sel у партнерстві з канадською компанією Immunitor (Ванкувер) до кінця року планує запустити фармацевтичне виробництво у Київській області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram