Новини
25 Травня 2022
590

90% аптек в Херсоні та області не працюють

Деякі аптечні мережі планують взагалі припинити свою роботу в регіоні

На території тимчасово окупованої Херсонської області не працюють близько 90% аптек, а ціни зросли в 3-5 разів на більшість препаратів. Про це повідомляє голова правління КримЅОЅ Денис Савченко.

“У тимчасово окупованій Херсонській області складна ситуація з ліками. Майже всі аптеки — 90%, не працюють. Деякі аптечні мережі, за словами провізорів, планують взагалі припинити свою роботу в регіоні”, — розповів Савченко.

Знгідно з його даними, в аптеках залишилися дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти й деякі косметичні вироби.

Зазначається, що ліки зараз везуть з окупованого Криму і рф і продають з багажників автомобілів на місцевих ринках, вони не сертифіковані й можуть бути підробкою.

За словами Савченка, є велика проблема з препаратами для серця і тиску.

Також окрема проблема у вагітних жінок з придбанням ліків і аптечних товарів в пологовий будинок. Зараз часто неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, які зазвичай були у вільному доступі й необхідні для пологів і відразу після них.

Також є інформація про суттєві проблеми з дитячими ліками, найгостріша ситуація з жарознижувальними.

Як писали раніше Investory News, на почтаку війни в Україні закрилася половина аптек, а багато медпрацівників звільнилися або не можуть виконувати свої обов’язки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram