Новини
18 Червня 2021
791

Сергій Тігіпко продав понад 50% мережі аптек ТАС-Фарма

Група TAS вела переговори з Епіцентром і мережею “Аптека доброго дня”, але покупцем став “Мед-сервіс”

Антимонопольний комітет України (АМКУ) видав дозвіл дніпровській компанії Мед-сервіс на придбання понад 50% мережі аптек ТАС-Фарма, що входить до Групи TAS Сергія Тігіпка. Рішення опубліковано на сайті відомства.

Мережа “Мед-сервіс” має 350 аптек у 100 містах і входить до десятки найбільших в Україні. Кінцевим бенефіціаром компанії є Олег Токарев.

ТАС-Фарма мала 114 аптек, 70 з яких знаходяться в Києві.

Про операцію з продажу “ТАС-Фарма” дніпровської компанії стало відомо у квітні поточного року. Причина продажу — низька прибутковість аптечного бізнесу.

До продажу мережі “Мед-сервісу”, Група TAS вела переговори з Епіцентром і мережею “Аптека доброго дня”.

Довідково: мережа аптек “ТАС-Фарма” була створена в серпні 2009 року в межах ребрендингу аптечної мережі “Даша”, яка у 2008 році увійшла до складу групи TAS.

Як писали раніше Investory News, Національний банк України погодив придбання українським бізнесменом Сергієм Тігіпком 100% статутного капіталу ТОВ “Фінансова компанія “Фортіфай”.

Нагадаємо, загальна вартість трьох українських фармацевтичних компаній — “Фармак”, корпорація “Артеріум” і “Дарниця”, які увійшли до рейтингу найбільших фармкомпаній світу “The Pharma 1000”, становила $1,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram