Новини
9 Листопада 2020
1 008

Нацбанк дозволив придбати Сергію Тігіпку фінкомпанію “Фортіфай” — власника Промінвестбанку

У березні компанія придбала 99,77% акцій банку

Національний банк України (НБУ) погодив придбання українським бізнесменом Сергієм Тігіпком 100% статутного капіталу ТОВ “Фінансова компанія “Фортіфай”, повідомляє Інтерфакс-Україна. Відповідне рішення регулятор прийняв 30 жовтня.

Антимонопольний комітет України від 8 жовтня схвалив придбання Промінвестбанку (ПІБ) компанією Luregio Limited через купівлю ТОВ “Фінансова компанія “Фортіфай”.

У прес-службі НБУ повідомили, що регулятор отримав документи від Сергія Тігіпка, необхідні для погодження придбання ним ПІБу через його компанію Luregio Limited.

В обох випадках мова йде про придбання, які забезпечать понад 50% голосів у вищому органі управління.

Відповідно до інформації в Єдиному держреєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, Luregio Limited 28 серпня поточного року зареєструвало ТОВ “Лурежіо інвест” зі статутним капіталом 350 млн грн, основними видами діяльності якого вказані консультування та управління, надання фінансових послуг та інших допоміжних комерційних послуг.

Керівником підприємства призначена Людмила Назаренко, яка була заступником директора з юридичних питань ТОВ “Група TAC” і членом наглядової ради Універсал банку, що належать Тігіпко.

Як відомо, 2 березня 2020 р. Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в рамках розгляду позову російського ВЕБ заборонив примусовий продаж акцій ПІБу, відхиливши апеляцію Міністерства юстиції України на аналогічне рішення про забезпечення позову, прийняте арбітражем 28 серпня 2019 р.

Разом з тим 4 березня пакет акцій ПІБу розміром у 99,7726% був проданий в рамках виконавчого виробництва на торгах фондової біржі ПФТС за 268 млн 709,96 тис. грн. Виробництво було відкрито в рамках виконання рішення міжнародного арбітражу щодо стягнення з РФ збитків ряду компаній, які пов’язані з бізнесменом Ігорем Коломойським і мають активи в Криму.

Покупцем через ЗАТ “Альтана Капітал” виступило ТОВ “ФК “Фортіфай”, бенефіціарами якого в держреєстрі вказані Лариса Рибенкова та Людмила Осикіна. Фортіфай оплатила акції, однак арешт на акції ПІБу, накладений ухвалою Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 р., не дозволив завершити процедуру примусового продажу арештованого майна, а саме провести переклад зазначених цінних паперів з рахунку власника на рахунок компанії Фортіфай.

Нагадаємо, Сергій Тігіпко заявив, що планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram