Новини
21 Липня 2021
807

“Фармак” інвестує €30 мільйонів у будівництво інноваційного R&D-центру в Києві

У новому центрі, серед іншого, зосередять аналітичні лабораторії

Фармацевтична компанія АТ “Фармак” (Київ) інвестує €30 млн у будівництво інноваційного дослідницького R&D-центру в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресреліз компанії. Відкриття центру планується у 2023 році.

За словами виконавчого директора “Фармака” Володимира Костюка, рішення про будівництво R&D-центру схвалили ще кілька років тому в зв’язку з розширенням географії присутності й портфеля лікарських препаратів.

У новому центрі, зокрема, зосередять аналітичні лабораторії. Крім того, в R&D-центрі розташується технологічна лабораторія з обладнанням для розробки готових лікарських препаратів.

Тут також планують продовжити роботу в трьох основних напрямках: готові лікарські форми, власні активні фармацевтичні інгредієнти (АФІ), а також інноваційний напрямок. Всі процеси будуть оцифровані.

Крім того, на базі нового комплексу має бути спеціальна локація для молодих вчених, які не є співробітниками компанії, де вони зможуть займатися науковою діяльністю і створювати прототипи ліків.

Концепт-дизайн комплексу розроблений Makhno Studio.

У продуктовому портфелі “Фармак” близько 200 брендів. Серед основних напрямків — ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Загалом з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва більше $310 млн. Щорічні інвестиції в наукові дослідження і розробки становлять приблизно $15 млн.

Компанія “Фармак” за підсумками 2020 року збільшила чистий прибуток на 7,8% проти 2019 року — до 1,138 млрд грн, дохід від реалізації досяг 7,5 млрд грн.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив опрацювати питання інфраструктури та визначити шляхи фінансування для створення в Україні лабораторії високого рівня з розробки вакцин.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram