Новини
5 Липня 2022
530

Тарута: Українська металургія наполовину загинула

Галузь має проблеми з відвантаженням продукції та із сировиною

Металургійні підприємства України зараз працюють на 10% від довоєнного рівня, заявив в інтерв’ю Острову засновник корпорації ІСД, народний депутат Сергій Тарута.

“Українська металургія наполовину померла. Наразі індустрія не працює. Рівень роботи всіх металургійних підприємств дорівнює 10% від того, що було до війни. Але й це неможливо вивезти. Внутрішнього ринку немає”, — вважає депутат.

Галузь має проблеми як із відвантаженням продукції, так і з сировиною.

“Крім того, основні заводи, флагмани металургії — Азовсталь та ММК ім. Ілліча — теж тепер зупинено. Азовсталь зруйнований повністю, Ілліча — сильно постраждав. Вони там намагаються доменну піч запустити, я не думаю, що у них це вийде, але обладнання вони знищать. Тому, це страшна ситуація щодо металургії”, — заявив він.

Тарута заявив, що у випадку Азовсталі доведеться будувати новий завод. На фотографіях з підприємства видно, що там сильно постраждало прокатне та конвекторне виробництво.

Відновлення ММК ім. Ілліча, на думку депутата, можливо, але на це потрібно від 8 до 12 місяців.

“Щодо решти заводів — потрібно буде дивитися, в якому стані до нашої перемоги будуть Макіївка, Донецьк, Алчевськ, Єнакієве. Поки що це під великим питанням”, — сказав Тарута.

Після закінчення війни галузь зможе відродитися. “Після перемоги нам необхідно побудувати нову країну. Для будівництва нової країни потрібно стільки металу, що ми працюватимемо наполовину на нашу економіку, на наш розвиток”, — сказав депутат.

Нагадаємо, що головним джерелом відновлення України стануть конфісковані активи рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram