Новини
16 Червня 2020
949

США скасують заборону на роботу американських компаній з Huawei

Рішення змінено, аби вони разом працювали над встановленням стандартів для мережі 5G

Міністерство торгівлі США вирішило скасувати накладені раніше обмеження на співпрацю американських компаній з китайською Huawei в області створення системи зв’язку 5G, про це йдеться у повідомленні міністерства в Twitter.

Сполучені Штати підтверджують, що вони “переглянуть свої заборони для американських компаній, які ведуть бізнес з китайською Huawei, щоб дозволити їм працювати разом над встановленням стандартів для мереж наступного покоління 5G”, – йдеться у повідомленні.

Крім того до повідомлення прикріплено заяву міністра торгівлі США Уїлбура Росса, в якій наголошується, що “США не поступляться лідерством у світовій інновації”.

“Міністерство зобов’язане захищати національну безпеку та зовнішньополітичні інтереси США шляхом заохочення американської промисловості на те, щоб вона повною мірою була залучена до процесу перетворення технологій Сполучених Штатів у світові стандарти”, – зазначено в заяві.

За твердженням американських офіційних представників, Huawei працює в інтересах уряду КНР. Використання іншими країнами технологій китайської компанії відкриває Пекіну шлях до державних секретів й тим самим загрожує національній безпеці.

У зв’язку з цим США внесли Huawei до чорного списку й заборонили американським компаніям продавати їй комплектуючі для виробництва електронної техніки. Разом з тим, вступ в силу цієї заборони кілька разів відкладався.

Тим часом в офісі прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона готуються повністю заборонити використовувати обладнання Huawei у британських мережах 5G. Причина такого рішення – можлива загроза національній безпеці.

Раніше Investory News писали, що на початку 2020 року у США запропонували виділити понад $1 мільярд на боротьбу з впливом Huawei.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram