Новини
7 Квітня 2022
432

NYT: У країн НАТО виникли розбіжності щодо того, як бути з росією

НАТО очікує, що конфлікт буде “довгим і болісним”

Країни-члени НАТО розділилися в думках щодо того, як краще вибудовувати відносини з росією в умовах війни в Україні. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлених західних чиновників. За словами співрозмовників газети, НАТО очікує, що конфлікт буде “довгим і болісним”.

Країни Балтії та Польща наполягають на повному розриві відносин із Москвою та вважають, що необхідні заходи, які “поставлять росію на коліна”. Прихильники жорсткого підходу побоюються, що все, що росія може уявити як перемогу, завдасть серйозних збитків європейській безпеці.

Водночас Франція, Німеччина та Туреччина хочуть продовжувати підтримувати контакти з володимиром путіним, навіть всупереч звинуваченню у воєнних злочинах, висунуті проти російської армії.

У Брюсселі триває зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Глава британського МЗС Ліз Трасс заявила про необхідність повної розбудови відносин Альянсу з росією, оскільки, на її думку, основний акт росія — НАТО є “мертвим”.

Раніше НАТО спрогнозувало підготовку нового наступу російської армії в Україні. Виведення військ з-під Києва є не відступом, а перегрупуванням, заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг, коментуючи ситуацію в зоні бойових дій. За даними НАТО, росія готується завоювати Донбас і створити наземний коридор до анексованого Криму.

Наприкінці березня Москва оголосила, що значно скоротить військові дії у районі Києва та Чернігова на півночі України та зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

У четвер представник Пентагону повідомив про повне відведення російських військ із Київської та Чернігівської областей України. “Ми не спостерігаємо російських військ у Києві, Чернігові чи поблизу”, — сказав Джон Кірбі.

Тим часом міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен сказала в середу, що росія має бути виключена з “Великої двадцятки” — клубу 20 найбільших економік світу — попередивши, що США бойкотуватимуть “низку зустрічей” у форматі G20, якщо на них з’являться російські чиновники

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram