Новини
16 Березня 2023
484

Німеччина створила альянс з підтримки автомобілів із ДВС

До альянсу увійшли Італія, Угорщина, Чехія, Словаччина, Польща та Румунія

Німеччина сформувала всередині ЄС альянс, який має допомогти протистояти забороні на машини із ДВС (двигуном внутрішнього спалювання) із 2035 року. Серед залучених країн — Італія, Угорщина, Чехія, Словаччина, Польща та Румунія,  повідомляє Reuters.

Міністри транспорту цих країн обговорили пропозицію Єврокомісії щодо введення мораторію на продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння та дійшли висновку, що план потребує термінового коригування.

У лютому Європарламент ухвалив заборону на торгівлю новими машинами із традиційними паливними моторами. Однак у низці країн виступають проти такого радикального мораторію.

За словами міністра транспорту Німеччини Фолькера Віссінга, ця пропозиція має бути негайно змінена. Неформальний альянс запропонував залишити можливість використання ДВЗ на синтетичному паливі. Воно вуглецево-нейтральне і може бути альтернативою електриці.

“Заборона на двигун внутрішнього згоряння, коли він може працювати без шкоди для клімату, здається нам неправильним підходом”, — заявив Віссінг.

Також він висловлював побоювання з приводу масових звільнень, які спричинить різку зміну індустрії. Деякі виробники вже інвестують у синтетичне паливо, а також ДВЗ, де замість бензину використовується стислий водень.

Раніше Investory News писали, як українці змінили вимоги до автомобілів під час війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram