Новини
8 Березня 2023
358

Як українці змінили вимоги до автомобілів під час війни

Середній вік вживаних електромобілів в Україні становив чотири роки

Протягом минулого місяця майже 1,3 тис. б/в електромобілів поповнили вітчизняний автопарк, що втричі більше, ніж нових електромобілів за той самий період, повідомляє в Telegram Асоціація українських автомобілевиробників “Укравтопром”.

Середній вік вживаних електромобілів в Україні становив чотири роки.

Найпопулярнішою моделлю в цьому сегменті авторинку залишається Nissan Leaf. За місяць 208 Leaf з пробігом отримали українську реєстрацію. На другому місці Tesla Model 3 — 162 шт., третій результат у Volkswagen ID.4 — 145 шт., четверте місце у Tesla Model Y — 85 шт. Замикає лідерську п’ятірку Dong Feng (Honda) M-NV — 81 шт.

У січні 2023 року українці зареєстрували 11,5 тис. вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону. Це на 64% менше, ніж у 2022 році. Середній вік старих авто, які в січні перейшли на українські номери, становив 11 років.

Українці в лютому придбали понад 2,7 тис. нових легковиків. Порівняно з лютим 2022 року, ринок нових легковиків скоротився майже вдвічі, а щодо січневого результату поточного року — на 8%.

У лютому 2023 року ринок нових електромобілів зріс втричі проти показників лютого 2022 року, а якщо порівняти з результатом січня цього року — додав 40%.

У лютому українці придбали 413 нових авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Бестселером на ринку нових авто знову став Volkswagen ID.4. За місяць український автопарк поповнили 134 нових авто цієї моделі.

Також у лютому український автопарк поповнили 13,5 тис. ввезених з-за кордону легковиків, які були у використанні, на 54% менше, ніж торік.

Раніше Investory News писали, що Mercedes-Benz та Google співпрацюватимуть над створенням “суперкомп’ютерів” для авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram