Новини
9 Квітня 2024
118

На кордоні з Угорщиною відкриють ще один пункт пропуску 

Наразі між країнами діють п’ять автомобільних пунктів

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску “Велика Паладь — Надьгодош” для легкового транспорту, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Також узгоджено можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тонн у пункті пропуску “Лужанка — Берегшурань”.

Україна та Угорщина погодили будівництво пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” наприкінці 2022 року. На той час на місці майбутнього пункту пропуску була лише асфальтована дорога, розділена парканом. Відкриття пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” анонсував прем’єр-міністр Денис Шмигаль у лютому 2024 року.

На кордоні з Угорщиною діє п’ять автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тонни може лише “Чоп — Захонь”. Туди прямують як завантажені транспортні засоби, так і порожні. Щодня його перетинають на виїзд з України близько 220 вантажівок.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, зараз розглядається можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску “Дийда — Берегдароц”.

Також планується розпочати переговори щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить прискорити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону.

Як писали раніше Investory News, митниця перерахувала до бюджету ₴136,8 мільярда з початку року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram