Герої
9 Листопада 2021
3 186

“Маленький Моне”: Як юний художник став мільйонером в 11 років

Його картини мають успіх не лише у рідній Великій Британії, а й в інших країнах світу

Кірон Вільямсон (Kieron Williamson) молодий художник із Великої Британії, картини та здібності якого до малювання у віці восьми років викликали великий інтерес у ЗМІ. Його визнали вундеркіндом та охрестили “маленьким Моне” за характерну імпресіоністську манеру написання, і особливо за використання ним відтінку та перспективи.

Кірон народився 4 серпня 2002 року, у місті Норфолк. У віці п’яти років батьки купили йому альбоми з розмальовками, щоб він навчався малювати для загального розвитку. Але незабаром син здивував їх краєвидами, які малював з навколишньої природи, що знаходяться поряд із будинком.

“Моя мама каже, що з першого дня я виявив інстинктивну здатність змішувати кольори. Я любив пробувати різні фарби: акварель, акрил, а потім олії та пастель”, — розповів Кірон в одному з інтерв’ю виданню Great British Life.

Під час поїздки із сім’єю до Корнуолла Кірон Вільямсон був дуже вражений кораблями біля міського причалу, і він почав малювати пристані, човни, кораблики, а після повернення додому в Норфолк він не покинув захоплення живописом і почав малювати ще більше.

“У школі я просто любив пісочницю і нічого більше, мої батьки малювали динозаврів для мене, і я був щасливий розфарбувати їх, але малювання насправді не було моїм захопленням. Однак я вперше почав малювати самостійно під час нашої першої сімейної відпустки в Корнуоллі, Англія, у травні 2008 року. Натхненний човнами в сусідній затоці Гіллана, я попросив у батьків блокнот для малювання”, — згадує він.

Кірон Вільямсон вставав щодня о 6-й ранку і малював, потім йшов до школи, а після повернення зі школи — знову брався за фарби. У своїх роботах він використовує акварель, акрил та іноді олію. У середньому юний митець малює близько шести картин на тиждень.

Його картини мають велику популярність. У 2009 році було організовано першу виставку робіт маленького імпресіоніста, і 23 його картини виявилися проданими лише за 15 хв. Так Кіроном було зароблено перші $35 тис. Через рік була друга виставка, де було продано вже 33 роботи. І цього разу він став багатшим аж на $200 тис.

Популярність Кірона Вільямсона зростала як на дріжджах, а разом з нею зростала і кількість прибутку — наступна виставка картин принесла йому вже $600 тис. Його картини купували шанувальники мистецтва з різних країн, зокрема Японії, Північної Америки та країн Європи. Відомі колекціонери поповнювали свої колекції роботами юного художника й досі продовжують це робити.

У сумі за перші п’ять років творчості Кірон Вільямсон заробив від продажу своїх робіт $2,3 млн. Так, у віці 11 років він став реальним доларовим мільйонером.

Люди шикувалися в чергу на купівлю ще не створених картин Вільямсона. Як каже сам художник, кількість людей у черзі варіюється від 500 до 3 тис. покупців. Картини легко продаються за досить значними цінами — від $3,5 тис. до $30 тис.

Зараз 19-річний Кірон є ще й власником компанії Kieron Williamson Limited. Його працьовитості та завзятості можна тільки позаздрити — на тиждень він створює по кілька картин, які визнаються поціновувачами імпресіонізму справжніми шедеврами.

Його роботи, створені під час ізоляції у пандемію, стануть частиною його щорічної виставки у Галереї у Холті у цьогоріч. “На виставці буде багато великої рогатої худоби та сільськогосподарських тварин, тому що це те, чим я був оточений під час ізоляції. Це дуже вплинуло на те, як я малював під час карантину. Мені справді сподобалося — тиша та спокій, це було справді розслаблено. Для мене це був гарний період малювання”, — наголосив Кірон.

Юний талант також займається благодійністю. Щороку він підтримує фінансово ту чи іншу благодійну організацію. Цьогоріч він обрав дитячі хоспіси Східної Англії.

Щоб зібрати кошти на благодійність, він намалював картину Морстона на 5-футовій сові зі скловолокна, яка буде продана з аукціону наприкінці 2021 року. Малюнок, який він зробив у магазині Bakers & Learners of Holt у віці шести років, також відтворили на кухонному рушнику для збору коштів на допомогу благодійній організації.

У 2020 році Кірон випустив колекцію картин для продажу в Інтернеті, багато з яких створено під час ізоляції з натхненням із фермерського життя. “Я дуже відданий своїй справі, і я вважаю, що якщо я витрачу години й докладу всіх зусиль, то побачу поліпшення або результати”, — резюмував він.

Джерела: Great British Life, Artifex, Juicy World, under35

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram