Драйв
11 Листопада 2020
3 859

Легкі гроші: Найбільш високооплачувані блогери в YouTube

Investory News дізналися, хто граючи заробляє мільйони 

На фото: Раян Каджи

Американський журнал Forbes склав рейтинг за 2019 рік найбільш високооплачуваних блогерів, які ведуть свої канали в YouTube.

1 місце — Раян Каджи

Восьмирічний хлопчик з Техасу вже другий рік поспіль стає найбагатшим блогером. Вперше на відео-майданчику хлопець опинився у 2015 році. Його мати — вчитель хімії, покинула роботу заради розвитку каналу сина. На своєму каналі Ryan’s World Раян викладає ролики з розпаковки нових іграшок, свою реакцію на них і процес гри зі своєю родиною. Окрім цього у нього є свій мобільний додаток — безкінечна гра Tag with Ryan. У 2019 році вийшов 20-ти серійний фільм про його ігри. А також запущена у продаж відеогра Race With Ryan для PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch та Microsoft Windows. На його канали підписані майже 23 млн користувачів, а дохід Раяна за 2019 рік Forbes оцінив у $26 млн. З Раяном співпрацюють торгові мережі Walmart та Target, телеканал Nickelodeon, WildWorks і стрімінговий сервіс Hulu.

На фото: Dude Perfect

2 місце — Dude Perfect

Dude Perfect — американська спортивно-комедійна група зі штаб-квартирою у Фріско, штат Техас. Каналом займаються п’ятеро друзів: Кобі та Корі Коттони, Гарет Гільберт, Коді Джонс і Тайлер Тоні. Вони займаються спортом, виконують трюки та б’ють рекорди Гіннесса. Їх відео, такі як Bowling Trick Shots і Bubble Wrap Battle, допомогли їм виграти телевізійний контракт The Dude Perfect Show, який виходить на Nickelodeon. У їх каналу 47,7 млн ​​підписників, і хлопці заробили $20 млн за рік.

На фото: Анастасія Радзинськи

3 місце — Анастасія Радзинська

Анастасія — шестирічна дівчинка, живе в США, місто Бока-Ратон, штат Флорида, куди переїхала з Росії у 2018 році. Перший канал було створено її родиною у 2017 році. І основним контентом на ньому була розпаковка іграшок. Але згодом основною темою стали відвідини парків розваг. Наразі у сім’ї сім каналів, на які в цілому підписані 107 млн ​​користувачів. Найпопулярніші серед них — Like Nastya Vlog — 42,3 млн та Like Nastya — 15,2 млн підписників. Ролики нараховують 42 млрд переглядів, а дохід склав $18 млн.

На фото: Ретт Джеймс МакЛафлін та Чарльз Лінкольн Ніл

4 місце — Rhett and Link

Автори каналу — дует американських коміків: Ретт Джеймс МакЛафлін і Чарльз Лінкольн Ніл. Вони стали відомими завдяки створеним ними “вірусним” відео та малобюджетній рекламній компанії. У своєму щоденному шоу на YouTube під назвою Good Mythical Morning, вони їдять пироги зі смаком Читос, та співають з різними зірками. Наразі у них чотири канали. Також у 2019 році вони придбали багатоканальну мережу Smosh за $10 млн. На основному каналі хлопці мають 4,56 млн підписників, а заробляють вони $17,5 млн на рік.

На фото: Джефрі Стар

5 місце — Джеффрі Стар

Джеффрі Стар — американський співак, модель, стиліст, діджей та візажист. Він почав експериментувати з косметикою своєї матері в дуже ранньому віці. Це призвело до одержимості та нав’язливого інтересу до косметики та макіяжу. Стар переконав свою матір дозволити йому фарбуватися, коли він був у середній школі. Хлопець почав кар’єру візажиста в 15 років. На YouTube він починав з уроків макіяжу. Тепер він використовує свій канал, щоб рекламувати власну лінію косметики Jeffree Star Cosmetics. У Джеффрі 16,8 млн підписників і заробіток у $17 млн ​​на рік.

На фото: Престон Арсемент

6 місце — Preston

Блогер та геймер Престон Арсемент починав з гри в Call of Duty та Minecraft. У 2018 році він відмовився від виключно ігрового контенту та почав розвивати влоги. Це дозволило йому збільшити аудиторію за рік на 3,5 млн осіб. Хлопець знімається в різних розіграшах і пранках. Його основна аудиторія — діти та підлітки. Наразі у нього 10,9 млн підписників, а заробляє він $14 млн на рік.

На фото: Фелікс Чельберг

7 місце — PewDiePie

PewDiePie (справжнє ім’я Фелікс Чельберг) — шведський геймер, відеоблогер та мультимільйонер, який публікує свої відео на YouTube з 2010 року. Його канал є одним із найбільш перспективних серед усіх YouTube-каналів. На ньому він в основному показує проходження різних відеоігор і своє життя. Люди із задоволенням спостерігають за пригодами скандального блогера як в Інтернеті, так і в реальному житті. Фелікс завантажує відео майже щодня. Але він вирішив взяти перерву в роботі, про що оголосив наприкінці 2019 року. У Фелікса 102 млн підписників, він заробляє $13 млн на рік.

На фото: Марк Едвард Фішбах

8 місце — Markiplier

Марк Едвард Фішбах — гаваєць за походженням, який створив канал у 2012 році. Він знімав ролики з відеоіграми. Його фоловери також люблять гумористичні замальовки, які з’являються на його каналі. Крім того, Марк відомий своєю участю в благодійних трансляціях, що дозволило йому зібрати понад $3 млн для різних фондів. У 2014 році канал Марка потрапив в онлайн-журнал New Media Rockstars, в найкращі 100 YouTube-канали. А вже у 2015 році він зайняв шосте місце в списку 20 найвпливовіших знаменитостей серед підлітків у США. Зараз у його каналу 24,6 млн підписників, і заробляє він $13 млн на рік.

На фото: Ден Міддлтон

9 місце — DanTDM

Ден Міддлтон — британський геймер, що запустив свій канал у 2012 році. Він спеціалізується на іграх Minecraft, Fortnite та Roblox. Саме він отримав офіційний запис у Книзі рекордів Гіннесса, як власник найпопулярнішого каналу про Minecraft. Крім того, Міддлтон є автором власної серії графічних романів, презентуючи які він об’їхав увесь світ. На нього підписано 22,2 млн осіб, а заробіток становить $12 млн на рік.

На фото: Еван Фонг

10 місце — VanossGaming

Геймер Еван Фонг, відомий в інтернеті як VanossGaming, набрав понад 1,5 млрд переглядів за 2019 рік. Часто знімає ролики про ігри Grand Theft Auto V та Minecraft. Його відеомонтаж із записів власного ігрового часу користується великою популярністю — він зосереджує увагу публіки на цікавих моментах, або показує, як вирішувати складні завдання. У нього 24,8 млн підписників, а заробляє Еван $11,5 млн на рік.

Джерело: Forbes, відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram