Новини
5 Лютого 2024
248

Кількість випадків музичного піратства зростає

Особливо часто це трапляється на YouTube

Кількість відвідувань піратських музичних сайтів минулого року зросла на понад 13% порівняно з роком раніше, досягнувши позначки у понад 17 млрд візитів, пише Wired.

Більшість цих відвідувань припадали на сайти, які дозволяють користувачам завантажувати аудіо з URL-адрес YouTube.

За даними дослідницької компанії Muso, що вивчає піратство, до незаконного завантаження спонукають високі ціни на потокові сервіси, такі як Spotify та Apple Music.

Spotify минулого року підвищив ціни на долар, до $10,99 на місяць, що дорівнює ціні Apple Music. Замість того, щоб платити майже $132 на рік, дедалі більше споживачів використовують сайти, які витягують аудіо безпосередньо з відеороликів YouTube та перетворюють їх у файли формату MP3 або WAV для завантаження.

Упродовж останніх семи років музичне піратство загалом скорочувалося, значною мірою тому, що виконавці та лейбли припинили випуск ексклюзивних альбомів на певних музичних платформах, розповідає генеральний директор Muso Енді Четтерлі. Тепер, за його словами, піратство повертається великими кроками.

Четтерлі вказує на декілька причин цього відновлення, але вважає, що у деяких випадках люди просто не можуть собі дозволити послуги музичного стримінгу. В інших випадках високі витрати на мобільний інтернет у деяких регіонах призводять до того, що люди завантажують треки на свої телефони через Wi-Fi, а не стримлять їх через мобільний зв’язок.

Однак особливо вражає статистика, яку відстежила компанія: близько 40% музичного піратства припадає на сайти, які витягають аудіо з відео на YouTube.

Представник YouTube Джек Малон коментуючи дослідження Muso, відповів, що як тільки YouTube дізнається про інструменти для завантаження відео з платформи, вони блокують сайти та розробляють технічні засоби, щоб зупинити їх використання.

Також у YouTube є команда, яка надсилає листи із вимогою припинити порушення тим, хто створює такі програми. “Ми інвестуємо значні ресурси в інструменти для повідомлення та управління матеріалами, що захищені авторським правом, і тісно співпрацюємо з іншими лідерами галузі, щоб встановити стандарти того, як технологічні компанії борються з піратством, — каже Малон. — Ми залишаємося відданими постійному посиленню цих зусиль”.

У Muso не стали розкривати, які саме сайти для завантаження відео вони відстежували у своєму звіті. Представник компанії заявив, що ця інформація не розголошується, щоб не рекламувати піратські сервіси.

Як раніше писали Investiry News, фактчекери назвали YouTube одним із головних дезінформаторів у світі.

Раніше Investory News писали, що Міккі Маус та Мінні Маус стали суспільним надбанням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram