Новини
8 Жовтня 2021
712

Google закрив можливість монетизації відеоконтенту із запереченням змін клімату

Нова політика компанії торкнеться рекламодавців, видавців та авторів на YouTube

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Google оголосив про заборону на рекламу і монетизацію контенту, який заперечує зміни клімату в результаті діяльності людини та викидів в атмосферу. Нова політика буде поширюватися на рекламодавців, а також видавців та авторів контенту на відеохостингу YouTube (сервіс належить Google), йдеться в анонсі змін, зробленому командою Google Ads.

В описі поновлення зазначається, що воно є продовженням перегляду політики в галузі реклами та монетизації, який покликаний “забезпечити безпечне середовище для рекламних партнерів і краще захистити користувачів від ненадійних заяв”.

Команда Google Ads вказує, що під заборону потраплять реклама та монетизація контенту, що “суперечить усталеній науковому консенсусу щодо існування і причин зміни клімату”. Це, за словами представників інтернет-компанії, контент, в якому зміни клімату подаються як містифікація або шахрайство, а також твердження, що заперечують глобальне потепління та його причини — викиди парникових газів і діяльність людини.

Для контролю та забезпечення нової політики Google буде використовувати поєднання автоматизованих інструментів і людських перевірок.

“При оцінці контенту відповідно до нової політики ми уважно розглянемо контекст, в якому робляться заяви, проводячи різницю між контентом, який містить помилкове твердження як факт, і контентом, який повідомляє або обговорює це твердження”, — йдеться в заяві Google.

Нова політика не торкнеться реклами матеріалів і подій кліматичного порядку, зокрема публічних обговорень кліматичної політики, досліджень тощо.

Як пише Forbes, 6 жовтня пошуковий гігант анонсував набір нових функцій, які, на думку компанії, допоможуть людям, які використовують платформи Google, зробити більш стійким вибір на користь скорочення вуглецевого сліду. Нові функції доступні в пошуку та інших сервісах компанії (карти, подорожі тощо).

До кінця жовтня Google планує змінити спосіб показу результатів запитів про зміну клімату у своїй пошуковій платформі. За даними Google, користувачі перейдуть на спеціальну сторінку результатів з “високоякісною інформацією, пов’язаною з кліматом”. Компанія планує отримувати матеріали від авторитетів з цього питання, включаючи Організацію Об’єднаних Націй.

Крім того, наприкінці вересня YouTube заявив, що він не допустить на своїй платформі відео, в яких стверджується, що вакцини, схвалені органами охорони здоров’я, небезпечні або не працюють. Нова політика майданчика блокує дезінформацію про всі сертифіковані вакцини, зокрема щеплення від грипу, вакцину проти кору, епідемічного паротиту та краснухи (MMR).

Тим часом провідні міжнародні корпорації США розробили приховану стратегію протидії масштабного економічного законопроєкту Байдена. Заходи щодо запобігання кліматичної кризи, запропоновані президентом США, передбачають підвищення податків для підприємств. Корпорації готові проводити самостійну політику щодо скорочення викидів парникових газів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram