Мiста
26 Вересня 2020
2 657

Кінотеатр “Краків” стане концертно-театральним хабом

Відкриття заплановане у другому кварталі 2021 року

На Русанівці в Києві ремонтують кінотеатр “Краків”. Тепер там буде культурний центр і концертно-театральний хаб. Будівельники працюють на об’єкті з березня цього року.

“За цей час будівельники завершили демонтаж стін, вивезли гори сміття. Також почали монтувати кімнати, які заплановані проектом. Повністю облаштували підвал. Вже проклали електропроводку, а зараз завершують штукатурні роботи та працюють над фасадом будинку”, — розповіла в. о. директора Європейського культурного центру “Краків” Оксана Абрашекова.

Фото: Вечірній Київ

На першому поверсі будівлі будуть розміщені гардеробна, каса, мала сцена, гримерки, вбиральні, хореографічний зал та кабінет директора. У будівлі також є великий зал на 500 осіб.

На другому поверсі передбачений ще один зал для репетицій, кав’ярня та велике фойє. Саме там проводитимуть майстер-класи та зустрічі джаз-клубу, який створили при центрі ще до капітального ремонту.

“Спеціально для джазового клубу на другому поверсі Центру встановимо коктейльні столики – цього вимагає формат клубу”, — зазначила Абрашекова.

Приміщення у підвалі переробили під студії звукозапису і конференц-зал. До “Кракова” хочуть повернути кінофестивалі й таким чином повернути культурному центру колишню славу.

“Краків” буде не тільки культурним центром, а й соціальним. У великому залі передбачили 20 місць для людей з інвалідністю. У нас будуть пандуси та окремий в’їзд у великий зал, спеціальні туалети, а також ліфти”, — розповіла Оксана Абрашекова.

На відновлення всього кінотеатру з міського бюджету використають 118 млн грн. Поки що освоїли близько 30 млн грн. Наступні транші обіцяють виділяти поступово.

Відкрити Краків планують у травні-червні 2021 року. На перших етапах культурний центр буде працювати коштом міста, але потім повинен вийти на самоокупність. Для цього будуть здавати в оренду приміщення.

Джерело: Вечірній Київ

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram