Новини
5 Травня 2021
896

Sotheby’s продасть одну з картин Бенксі за криптовалюту

Оцінювальна вартість роботи британського художника може досягти $5 мільйонів

Робота британського художника Бенксі “Love is in the Air” (“Любов витає у повітрі”) буде продана на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку. Як повідомляється на сайті аукціонного дому, вперше твір мистецтва можна буде придбати за криптовалюту.

За словами організаторів, оцінювальна вартість картини Бенксі становить від $3 млн до $5 млн. При цьому той, кому вдасться на аукціоні 12 травня зробити найвищу ставку, зможе оплатити покупку Bitcoin або Ethereum. Ставки, однак, як і раніше доведеться робити в доларовому еквіваленті.

“Один із найвідоміших і провокаційніших художників XXI ст., чиї вуличні та студійні роботи незмінно розширюють межі та викликають суперечки всюди через унікальний погляд на політичні та соціальні проблеми, Бенксі підриває підвалини світу мистецтва”, — зазначають організатори. За їхніми словами, “пропонуючи колекціонерам можливість купити “Love is in the Air” за криптовалюту, Sotheby’s віддає належне спадщині” художника.

“Це характерне нововведення, що відкриває шлях до подальшого застосування криптовалюти на аукціонах Sotheby’s, стало продовженням експериментів аукціонного дому із застосуванням нових технологій”, — йдеться у пресрелізі. За словами організаторів, поява функції оплати криптовалютою “дозволяє переосмислити й розширити” можливості аукціонного дому.

Картина — полотно розміром 90 на 90 см, підписане автором. На полотні олійними фарбами зображений учасник акції протесту, що кидає букет квітів. Відповідно до опису на сайті Sotheby’s, полотно “нагадує про несправедливість і нерівність”, а також “посилає сигнал надії”.

“Безсумнівно, ця смілива і декларативна робота допомогла Бенксі посісти місце в історії мистецтва, закріпивши за ним репутацію творця, готового відкрито і привселюдно позначати свою позицію”, — зазначають організатори.

Художнику досі вдається зберігати в таємниці свою особистість: нікому, крім його найближчих помічників, невідомо, як він виглядає і як його насправді звати. Існують лише нечисленні фотографії та відео, на яких бристольський майстер графіті незмінно постає із закритим обличчям.

Графіті Бенксі, який підіймає у своїй творчості питання соціальної нерівності, лицемірства влади або злободенні теми на кшталт пандемії COVID-19, принесли йому всесвітню славу і користуються великою популярністю.

У 2010 році Бенксі представив публіці документальний фільм “Вихід через сувенірну крамницю” (Exit Through the Gift Shop), який згодом був номінований на премію “Оскар”.

Як писали раніше Investory News, п’ятий рік поспіль аукціонний будинок Sotheby’s лідирує на азійському ринку. Цього разу в минулому 2020-му успіх аукціонному дому принесла ставка на модернізацію (експерименти з онлайн-торгами Sotheby’s почав задовго до пандемії) і на персоналізований підхід до клієнта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram