Новини
4 Лютого 2020
1 016

Компанія “Vodafone Україна” розмістила п’ятирічні євробонди на $500 мільйонів (Оновлено)

Кошти від розміщення будуть спрямовані на рефінансування короткострокового кредиту на суму $464 мільйони

Мобільний оператор “Vodafone Україна” успішно розмістив 5-річні єврооблігації на суму $500 млн. Про це повідомляє прес-служба інвесткомпанії Dragon Capital, яка виступила спільним лід-менеджером розміщення.

“Високий попит з боку інвесторів дозволив зібрати заявки на загальну суму понад $3 млрд і забезпечив можливість для Vodafone Україна залучити фінансування з купоном 6,20%”, — йдеться в повідомленні.

Випуск у форматі 144A / Reg S був розміщений серед міжнародних інвесторів в Європі та США через спеціально створену компанію VFU Funding PLC.

“Кошти від розміщення єврооблігацій будуть спрямовані на рефінансування короткострокового кредиту на суму $464 млн і на загальні корпоративні цілі”, — зазначається в повідомленні.

Євробонди будуть включені в котирувальний список Ірландській фондової біржі Euronext Dublin (Global Exchange Market). Очікується, що облігації отримають рейтинг B від S&P та B від Fitch (відповідно до корпоративних рейтингів Vodafone Україна).

J.P. Morgan виступив як ведучий глобального координатора та спільного організатора випуску цінних паперів, Raiffeisen Bank International — як спільний організатор та спільний лід-менеджер випуску цінних паперів, Dragon Capital і ICBC Standard Bank  — як спільні лід-менеджери по угоді.

Як писали раніше Investory News, акціонери Vodafone Україна погодили фінансування компанії в $1 млрд. Вартість активів емітента за даними останньої річної фінансової звітності складає 21,5 млрд грн.

Нагадаємо також, Україна розмістила єврооблігації на €1,25 млрд з терміном погашення в 2030 р. за рекордно низькі відсотки — 4,375% річних. На нові єврооблігації будуть нараховуватися відсотки за ставкою 4,375% річних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram