Новини
18 Травня 2022
608

ВВП України у 2022 році скоротиться на 22-30%

Погноз озвучив голова Dragon Capital Томаш Фіала

ВВП України у 2022 році скоротиться на 30% за умови затяжної війни до кінця року, а за умови перемир’я та можливого відкриття портів — на 22-25%, вважає голова Dragon Capital Томаш Фіала, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Це буде великий удар по економіці — її втрати становитимуть 30% ВВП, якщо не буде перемир’я і війна триватиме весь рік. А якщо буде перемир’я, то ми прогнозуємо спад економіки на 20%”, — сказав він під час Global Outlook: Economic Frontline, організованої Європейською Бізнес Асоціацією у вівторок.

Інфляція в Україні очікується на рівні 20% у 2022 році, але девальвація гривні буде не “надто драматична”.

Експерт зазначив, що компанія не очікує цього року повернення своїх інвестицій. Також найближчим часом планується підвищити зарплати після їх зниження внаслідок повномасштабної війни росії проти України.

“Три наші склади потрапили під бомбардування і майже повністю згоріли”, — сказав Фіала.

Завдяки успіхам української армії Dragon Capital вдалося перезапустити роботу бізнесу, й зараз він працює на 30-70% довоєнного рівня.

Нагадаємо, що Україна розширює можливості експорту та інтеграцію у європейські проєкти. Створюються нові маршрути, які дозволять прискорити експорт і роботу митниць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram