Новини
23 Січня 2020
803

Акціонери Vodafone Україна погодили фінансування компанії в $1 мільярд

Вартість активів емітента за даними останньої річної фінансової звітності складає 21,5 мільярда гривень

На позачергових зборах акціонерів ПрАТ “ВФ Україна” було прийнято рішення щодо попереднього надання згоди на вчинення компанією значних правочинів. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на заяву компанії.

“Йдеться про укладання Товариством договорів позики, комісії, поруки та вчинення інших правочинів, пов’язаних із залученням фінансування”, — зазначається у заяві.

Згідно з повідомленням, в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), гранична сукупна вартість правочинів — $1 млрд (24,25 млрд грн).

Вартість активів емітента за даними останньої річної фінансової звітності — 21,5 млрд грн.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ПрАТ “ВФ Україна” вказаний громадянин Азербайджану Насіб Хасанов.

Як відомо, восени 2019 р. повідомлялося, що російська МТС уклала угоду про продаж всього свого бізнесу в Україні. Vodafone Україна за $734 млн відійде Telco Solutions and Investments — “дочці” азербайджанської Bakcell, яка входить у групу NEQSOL Holding, що працює не лише в телекомунікаційній, але й нафтогазовій, будівельній, високотехнологічній галузях. Група працює в Азербайджані, Казахстані, Туреччині, ОАЕ, Бангладеші, Британії, США тощо.

Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанському мобільному оператору Bakcell купити українського мобільного оператора Vodafone.

За підсумками третього кварталу-2019 на “Vodafone Україна” припадало 3,2% загальної виручки МТС. Компанія обслуговувала 19,8 млн абонентів мобільного зв’язку, або близько 20% від загальної кількості абонентів групи.

Мережа Bakcell складається більш ніж з 7,5 тис. базових станцій, охоплює 93% території (зокрема окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн абонентів.

“Vodafone Україна” — другий за величиною оператор мобільного зв’язку в Україні — за підсумками 2018 р. скоротив чистий прибуток на 18,1% в порівнянні з 2017 роком — до 1,8 млрд грн. Як пише видання, у компанії пояснювали цей показник зростанням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

Нагадаємо, у листопаді стало відомо про те, що група компаній NEQSOL Holding придбала Vodafone Україна. Сума угоди склала $734 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram