Новини
20 Серпня 2019
887

Завдяки 4G: Vodafone відзвітувала про збільшення прибутку

А у розвиток швидкісного мобільного інтернету вже інвестувала 23,1 млрд грн

За результатами II кв 2019 року виторг телекомунікаційної компанії Vodafone збільшився, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 20,7% і склав 3,8 млрд грн, про це повідомили у прес-службі компанії.

Зазначається, що Vodafone досяг зростання OIBDA на 13,8% у річному численні. “За результатами квітня-червня цей показник досяг 2 млрд грн. При цьому маржа OIBDA стабільна, у другому кварталі вона склала 51,7%”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що чистий прибуток компанії сягнув 511 млн грн.

У компанії зазначають, що основна причина збільшення доходів – зростання кількості data-користувачів і споживання послуг передачі даних. “Обсяги трафіку ростуть завдяки активності 4G-користувачів: так, 4G-клієнт Vodafone за результатами кварталу в середньому використав 7,7 ГБ трафіку на місяць”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що це вдвічі більше, ніж використовують 3G-клієнти. При цьому загальний обсяг інтернет трафіку в мережі Vodafone за рік збільшився вдвічі.

Повідомляється, що кількість населених пунктів України, охоплених 4G, у 2019 році збільшилася в 4 рази. “Мережа Vodafone доступна понад 62% українців і охоплює понад 4 тис. населених пунктів”, – йдеться у повідомленні.

Інвестиції компанії в розвиток інфраструктури з моменту початку будівництва мереж швидкісного мобільного інтернету за станом на 2 квартал 2019 року склали 23,1 млрд грн.

Нагадаємо, за результатами 2018 року виторг компанії Vodafone зріс на 8% до 12,9 млрд грн. Інвестиції компанії в розвиток інфраструктури з моменту початку будівництва мереж швидкісного мобільного інтернету 3G і 4G на той момент склали 21,6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram