Новини
24 Жовтня 2019
1 397

Азербайджанська Bakcell купує “Vodafone Україна”

Компанія отримала дозвіл на придбання від АМКУ

Антимонопольний комітет дав дозвіл компанії Bakcell з Азербайджану купити другого за величиною мобільного оператора в Україні — “Водафон Україна”. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на коментар глави АМКУ Юрія Терентьєва.

“Дали дозвіл ТОВ “Бакселл” на покупку “Водафон Україна”, — сказав він.

“Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ “BAKCELL” (м.Баку, Азербайджан) на опосередковане придбання акцій компанії “Preludium BV” (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії”, — йдеться в повідомленні на сайті АМКУ.

Як уточнюється в повідомленні, це дозволить азербайджанській компанії придбати опосередкований контроль над українським мобільним оператором, відомим під брендом “Vodafone”.

За інформацією видання, компанія Bakcell — оператор мобільного зв’язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона заснована в 1994 р. та була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB.

Зараз у відкритих джерелах немає точних відомостей, хто є основним власником Bakcell.

Мережа Bakcell, що складається з понад 7,5 тис. базових станцій, охоплює 93% території (виключаючи окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн осіб.

Vodafone Ukraine обслуговує 19,7 млн ​​абонентів. Чистий прибуток “ВФ Україна” у 2018 р. склала 1,8 млрд грн, дохід — 12,8 млрд грн.

Компанія входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи — люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.

Бізнес МТС в Україні керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій недавно оцінював в $1,2 млрд — $1,3 млрд.

Раніше Investory News писали, що українським Vodafone зацікавилися інвестори з Азербайджану, але інша компанія – Azercell, яка пізніше цю інформацію спростувала.

Нагадаємо, за результатами другого кварталу 2019 р. виторг телекомунікаційної компанії Vodafone збільшився, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 20,7% і склав 3,8 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram