Новини
10 Жовтня 2019
1 031

ЗМІ: Азербайджанський оператор мобільного зв’язку планує купити Vodafone Ukraine

На ринку угоду оцінюють у $1,2–1,3 мільярда

До Антимонопольного комітету України надійшла заявка на концентрацію ВФ Україна (Vodafone Ukraine) від азербайджанської компанії Bakcell (Баку), про це повідомила виданню LIGA.tech Марія Процишен, держуповноважена АМКУ.

У Vodafone цю інформацію поки ніяк не коментують.

Раніше LIGA.tech писала, що українським Vodafone зацікавилися інвестори з Азербайджану, але інша компанія – Azercell, яка пізніше цю інформацію спростувала.

Компанія Bakcell – оператор мобільного зв’язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані.

Заснована в 1994 році, була спільним підприємством уряду та приватної ізраїльської компанії GTIB. Точних відомостей щодо того, хто є основним власником Bakcell, наразі у відкритих джерелах немає.

Мережа Bakcell, що складається з понад 7,5 тис. базових станцій, охоплює 93% території (за винятком окупованих територій) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн осіб.

У Vodafone Ukraine на сьогодні – 19,7 млн абонентів. Чистий прибуток “ВФ Україна” у 2018 році становив 1,8 млрд грн, дохід – 12,8 млрд грн.

Компанія входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи – люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є бізнесмен Володимир Євтушенков.

Керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій нещодавно оцінив бізнес МТС в Україні у $1,2-1,3 млрд.

Нагадаємо, в кінці травня в ЗМІ з’явилася інформація, що Vodafone може купити телеком-компанію Vega Ріната Ахметова. Тоді у СКМ не підтвердили та не спростували інформацію про можливу угоду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram