Новини
30 Жовтня 2023
292

Vodafone продає частку свого іспанського бізнесу

Запланована сума угоди — €5 мільярдів

Компанія Vodafone Group Plc близька до продажу частки принаймні 50% у своєму іспанському бізнесі компанії Zegona Communications Plc в рамках угоди, яка оцінює актив у понад €5 млрд, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Фірми завершують деталі транзакції, і оголошення може бути опубліковано найближчими днями.

За словами джерел, лондонська компанія Zegona, що займається придбанням, випередила інших учасників торгів, включно з приватною інвестиційною компанією RRJ Capital.

Очікується, що найближчі місяці телекомунікаційний ринок Іспанії, який вже є одним із найконкурентніших у Європі, зазнає глибоких змін. Orange SA та Masmovil Ibercom SA очікують дозволу регуляторів на злиття в угоді, яка створить найбільшого оператора Іспанії, випередивши Telefonica SA.

Європейська Комісія має намір встановити суворі умови для злиття, що потенційно може призвести до того, що Orange і Masmovil будуть змушені продати певні активи меншому конкуренту. Це рішення буде схвалено як ознака готовності Комісії дозволити консолідацію в секторі.

Компанія Vodafone намагається укласти угоду в Іспанії вже понад рік. Її попередній генеральний директор Нік Рід заявив, що ринок потребує консолідації, але опинився на узбіччі, оскільки його конкуренти домовилися про злиття.

Нагадаємо, компанія Meta шкодить психічному здоров’ю підлітків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram