Новини
3 Березня 2022
575

Україна виплатила купон за євробондами

Залишки на єдиному казначейському рахунку становили 33 млрд грн, що достатньо для поточних виплат

Міністерство фінансів України першого березня здійснило купонний платіж за єврооблігаціями з погашенням у вересні 2022 року.

Про це повідомляє заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владислав Рашкован на своїй сторінці у Facebook з посиланням на слова міністра фінансів Сергія Марченка.

“Ми виконуємо свої боргові зобов’язання повним обсягом. 1 березня 2022 відбувся купонний платіж за єврооблігаціями з погашенням у вересні 2022 року”, — повідомив Марченко.

У міністерстві фінансів запевняють, що навіть за умов військової агресії Мінфін, Казначейство та НБУ забезпечують проведення всіх необхідних платежів.

Станом на 28 лютого залишки на єдиному казначейському рахунку становили 33 млрд грн, що достатньо для поточних виплат.

Для порівняння: вісім років тому після втечі Віктора Януковича, коли Російська Федерація розпочала окупацію Криму, на рахунку у Держказначействі було лише 108,1 тис. грн.

Нагадаємо, Національний банк України послабив низку заборон на операції в іноземній валюті. Так, з 1 березня 2022 року замість повної заборони на видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в іноземній валюті встановлено обмеження обсягом до 30 тис. грн на день.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram