Країна
23 Січня 2020
1 981

Україна розмістила облігації на €1,25 мільярда за найдешевшими в історії ставками

На нові єврооблігації будуть нараховуватися відсотки за ставкою 4,375% річних

Україна розмістила єврооблігації на €1,25 млрд з терміном погашення в 2030 р. за рекордно низькі відсотки — 4,375% річних, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Очікується, що новому випуску будуть присвоєні рейтинги “B” рейтинговим агентством Standard & Poor’s і “B” рейтинговим агентством Fitch.

“Сума заявок на придбання цінних паперів для нової емісії становить понад €7 млрд від понад 350 інвесторів з усього світу. Залучені кошти будуть спрямовані на фінансування державного бюджету”, — йдеться в повідомленні.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, присутність України на ринку євро є стратегічним. “Ми раді повідомити, що сьогодні Україна провела прайсинг єврооблігацій, номінованих в євро, з терміном погашення 10 років за найнижчим купоном в історії країни, за ставкою 4,375%, зібравши заявки від більш ніж 350 інвесторів з усього світу, ми поставили другу точку на кривій прибутковості в євро”, — повідомила вона.

Як повідомляли Investory News, 22 січня Мінфін оголосив про плани випуску єврооблігацій в євро з десятирічним терміном обігу. Також, міністерство залучило BNP Paribas, J.P. Morgan і Raiffeisen Bank International як спільних лід-менеджерів для організації випуску євробондів.

Як відомо, за підсумками аукціону 21 січня в державний бюджет залучено 6,3 млрд грн. Загальний попит перевищив 12 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram