Новини
5 Жовтня 2021
883

Глобальний збій: Facebook, Instagram і WhatsApp не завантажувалися близько семи годин

Цукерберг втратив у перші ж години після збою $6,6 мільярда

У понеділок, 4 жовтня, в роботі соціальної мережі Facebook стався масштабний збій. Під час спроби зайти на сайт видавало повідомлення: “Неможливо отримати доступ до сайту”.

Не працювали всі додатки й сервіси, що належать Facebook. Зокрема, не завантажувалися сторінки Instagram і месенджер WhatsApp.

Серед тих, хто поскаржився на збій, були користувачі України, Росії, США, Великої Британії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Італії, Франції тощо.

Крім того, проблеми з доступом і оновленнями у всьому світі спостерігалися й у TikTok, Twitter, Telegram, Google та Amazon.

За деякими даними, стали недоступні або ж відбувалися невеликі збої в роботі Netflix, Steam, PlayStation Network, Minecraft, Amazon, Alexa, Among Us і Google Play.

Після семи годин збою Facebook та Instagram відновили роботу. На офіційній сторінці Facebook у Twitter опубліковано заяву компанії: “Великій спільноті людей та компаній у всьому світі, які залежать від нас: ми шкодуємо. Ми багато працювали над відновленням доступу до наших додатків і службам. Ми раді повідомити, що вони знову повертаються в Інтернет. Спасибі, що ви з нами”.

Засновник і глава компанії Facebook Марк Цукерберг своєю чергою написав на своїй сторінці в Facebook наступне: “Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger тепер знову працюють. Перепрошуємо за сьогоднішній збій. Я знаю, наскільки ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв’язку з близькими вам людьми”.

Раніше повідомлялося, що причиною збою в роботі сервісів Facebook стали поновлення протоколу динамічної маршрутизації.

Глобальний збій побив рекорд за часом. Перші повідомлення про неполадки почали писати після 18:34 за київським часом. Збій став “найтривалішим відключенням для Facebook з 2008 року”. Тоді соціальна мережа була недоступна для 80 млн користувачів близько доби. Великий збій реєстрували й у 2019 році, проте він тривав не більше як годину.

Акції всіх найбільших американських IT-компаній почали дешевшати ще увечері 4 жовтня на фоні повідомлень про масові збої різних сервісів в інтернеті.

Папери Facebook Inc впали на 5,8% на Нью-Йоркській фондовій біржі. Ще сильніше збої вдарили по Twitter, чиї акції подешевшали на 6,7%. Менше постраждали Alphabet (материнська компанія Google) — падіння на 3%, і Amazon — на 2,8%.

Марк Цукерберг втратив $6,6 млрд. Про це увечері 4 жовтня свідчили дані рейтингу Forbes Real-Time. Цукерберг опустився на шосте місце в загальному списку мільярдерів Forbes.

Тим часом згідно з даними TGStat, за останні кілька годин у Telegram зареєструвалося понад 50 млн нових користувачів, повідомляє Mash.

Раніше Investory News писали, що компанія Facebook створила “білий список”, куди вносяться особливо важливі персони з-поміж користувачів. Вони отримують захист від примусових дій зі сторони соцмережі — на відміну від інших людей, можуть публікувати матеріали, що порушують правила Facebook.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram