Новини
26 Вересня 2023
543

Дослідження: Скільки часу проводять українці в інтернеті

72% населення знаходяться в мережі понад чотири години на добу

Дослідницька компанія Gradus Research провела дослідження, в якому вивчала, як українці користуються інтернетом. Компанія порівняла результати з аналогічним опитуванням, проведеним у 2021 році, пише LIGA.Tech.

З’ясувалося, що на сьогодні 93% опитаних громадян України користуються інтернетом вдома, 52% — на роботі, і 42% — у транспорті. Понад 72% респондентів проводять в інтернеті більш як 4 години на день. Характерно, що активність зросла ще під час пандемії COVID-19.

Найпопулярнішим пристроєм для доступу до інтернету серед українців став смартфон — 95% опитаних використовують саме його. У той час як ПК використовують лише 23% респондентів, переважно серед осіб віком 45-54 роки. Ще 39% — використовують ноутбук.

Для 91% опитаних інтернет є соціальною нормою, адже всі навколо користуються інтернетом. Інтернет став важливим засобом комунікації, і 77% респондентів вважають, що вони втратили б контакт із багатьма друзями та знайомими без інтернету. Для 64% без доступу до інтернету навіть робота стає неможливою.

Однак лише 23% опитаних довіряють інформації з інтернету, і це переважно люди у віці 35-60 років. Тоді як 68% зважають на джерело.

Майже 90% опитаних заявили, що робити покупки онлайн легко. При цьому 26% здебільшого купують все в мережі, 29% — виключно офлайн, а решта використовує обидва способи.

В опитуванні, яке проходило з 5 по 7 вересня, взяли участь 1896 респондентів. Воно проходило методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст із кількістю мешканців понад 50 тис. віком 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном.

Нагадаємо, впровадження штучного інтелекту призвело до появи нових робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram