Новини
13 Жовтня 2023
298

Компанія Маска планує запустити новий сервіс

Starlink надаватиме супутниковий зв’язок для смартфонів

SpaceX планує наступного року запустити службу для обміну текстовими повідомленнями у смартфонах через супутниковий зв’язок Starlink. Крім того, як повідомляє PCMag, у 2025 році компанія планує додати підтримку не лише тексту, а й голосового супутникового спілкування.

SpaceX запустила новий сайт, присвячений просуванню майбутнього сервісу Starlink для смартфонів. Сервіс “Starlink Direct to Cell” має слоган “Безпроблемний доступ до тексту, голосу та даних для телефонів LTE по всьому світу”.

Система підключатиметься до все більшої супутникової мережі Starlink на орбіті Землі для передачі стільникового зв’язку на немодифіковані смартфони. Рік тому SpaceX вже заявляла, що сподівається запустити подібну послугу разом із партнером T-Mobile. Але відтоді компанія не повідомляла про прогрес у цьому напрямку.

Схоже, що сервіс буде конкурувати з власною супутниковою функцією Apple Emergency SOS для iPhone, а також з AST Space Mobile, яка також прагне надати стільниковий супутниковий сервіс для немодифікованих смартфонів.

На новому вебсайті SpaceX додається: “Direct to Cell працює з дійсними телефонами LTE скрізь, де ви бачите небо”. Але перш ніж SpaceX зможе офіційно запустити послугу, компанія спочатку повинна отримати дозвіл від Федеральної комісії зв’язку.

Раніше Investory News писали, що Maersk під’єднає весь флот суден до Starlink.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram