Новини
16 Листопада 2023
314

Користувачі TikTok дедалі частіше читають новини у застосунку

Чоловіки та жінки віддають перевагу різним соцмережам, зокрема Facebook

У 2023 році частка користувачів TikTok, які отримують новини через застосунок, зросла до 43% проти 22% роком раніше, йдеться в дослідженні Pew Research Center.

Згідно з новим дослідженням, половина дорослого населення США отримує принаймні деякі новини з соціальних мереж. Відповідно, Facebook є найпопулярнішою платформою для новин: 30% американців заявили, що регулярно переглядають новини там, за ним слідують YouTube з 26%, Instagram з 16% і TikTok з 14%.

Згідно з даними Pew, постійними споживачами новин на Nextdoor, Facebook, Instagram і TikTok частіше є жінки, тоді як постійними споживачами новин на Reddit, X, LinkedIn і YouTube частіше є чоловіки.

Зазначається, що новинні організації конкурують з TikTok та іншими соціальними мережами за увагу споживачів та бюджети рекламодавців, і багато з них шукають способи залучити велику та бажану аудиторію TikTok – покоління Z.

Аналіз споживання новин американцями, проведений Pew на основі опитування 8 842 дорослих американців, проведеного з 25 вересня по 1 жовтня 2023 року, показав, що новинні вебсайти або додатки використовують 67% опитаних.

Нагадаємо, комітет закордонних справ Палати представників Конгресу США підтримав заборону соціальної мережі TikTok в США. Голова комітету, конгресмен-республіканець Майкл Маккол назвав TikTok загрозою національній безпеці країни, порівняв його зі шпигунською повітряною кулею.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegr

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram