Новини
8 Березня 2023
380

Комітет Конгресу США підтримав заборону TikTok

Республіканці голосували за заборону сервісу, демократи — проти

Комітет закордонних справ Палати представників Конгресу США підтримав заборону соціальної мережі TikTok в США, повідомляє Reuters.

Законодавці проголосували 24 голосами проти 16 за законопроєкт, який надає адміністрації президента можливість бану додатка TikTok, у якого в США — понад 100 млн користувачів. Республіканці голосували за заборону сервісу, демократи — проти.

Голова комітету, конгресмен-республіканець Майкл Маккол назвав TikTok загрозою національній безпеці країни, порівняв його зі шпигунською повітряною кулею, яку нещодавно збили над територією США, та закликав діяти. За його словами, будь-хто, у кого цей додаток завантажений на телефон, надає доступ до своєї приватної інформації Комуністичній партії Китаю.

Демократи не підтримали проєкт закону, заявивши, що він потребує додаткового опрацювання та консультацій з експертами.

Цей законопроєкт не описує, як саме працюватиме заборона додатка, але дає адміністрації президента можливість заборонити будь-які дії з TikTok, що закриє можливість завантажувати додаток будь-кому в США.

Вперше китайський додаток, що належить ByteDance та Tencent, намагалися заборонити ще під час президентства Дональда Трампа у 2020 році, але тоді справу не довели до кінця. Зараз понад 30 штатів США, Канада та деякі органи ЄС заборонили встановлювати TikTok на смартфони, що належать державним діячам або органам.

Нагадаємо, США підозрюють Китай у шпигунстві за допомогою портових кранів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram