Новини
12 Березня 2021
1 556

Apple подала до суду на свого колишнього дизайнера

Компанія стверджує, що Саймон Ланкастер продавав комерційні секрети

Apple подала до суду на Саймона Ланкастера — він працював у компанії з 2008-го до 2019 року дизайнером продуктів, пише The Verge з посиланням на позов. Компанія звинуватила дизайнера в зливі інформації про невидані продукти Apple кореспонденту, ім’я якого не називається.

Згідно з позовом Apple, Ланкастер і кореспондент почали спілкуватися у 2018 році про можливості отримання інформації. Весною 2019 року Ланкастер зв’язався зі своїм кореспондентом і попросив його розслідувати чутки про потенційний продукт Apple, який може “створити проблеми для його стартапу”.

У позові також стверджується, що незабаром після цієї розмови Ланкастер хвалився третій стороні, що його контакт із ЗМІ напише статтю про його стартап, якщо він залучить $1 млн фінансування.

У жовтні 2019 року Ланкастер вирішив звільнитися з Apple. Він запропонував кореспонденту повідомити таємну інформацію про новий продукт компанії в обмін на рекламну статтю його стартапу. Кореспондент нібито попросив Ланкастера отримати додаткову інформацію про неоголошений проект, який Apple називає “Проект X”.

15 жовтня дизайнер подав заяву про відставку, але продовжував збирати інформацію.

Apple стверджує, що Ланкастер спеціально був присутній на зустрічі з “Проекту X” навіть після того, як він подав заяву про відставку, зокрема, щоб отримати додаткову інформацію для передачі його контакту в ЗМІ, попри те, що його проінструктували, що він не може відвідувати такі наради.

Ланкастер використовував свої облікові дані для завантаження конфіденційної інформації майже до тих пір, поки його робота не закінчилася опівночі 1 листопада 2019 року.

Дизайнер полишив компанію, щоб приєднатися до Arris Composites — компанії з дизайну матеріалів. Він отримає посаду керівника відділу споживчих товарів.

Нагадаємо, Apple скорочує виробництво iPhone на 20% у першій половині 2021 року. Підрядників попросили тимчасово припинити випускати деталі для iPhone 12 mini.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram