Новини
25 Січня 2024
276

Microsoft подолала оцінку у $3 трильйони

Проте лідерство утримує Apple

Microsoft вперше у своїй історії подолала рубіж ринкової капіталізації у $3 трлн, пише Reuters. Компанія зберегла за собою статус другої найдорожчої компанії світу після Apple.

Упродовж усього січня Microsoft та Apple вели запеклу боротьбу за звання найдорожчої компанії на Волл-Стріт. Виробник iPhone навіть ненадовго поступився гіганту програмного забезпечення.

Акції Microsoft досягли рекордних $405,63, злетівши на 1,7%, що й дозволило їй перетнути межу в $3 трлн. Однак на закритті ринку вартість акції впала до $402,56, оцінивши Microsoft у $2,99 трлн.

Акції Apple відіграли втрати й завершили день падінням на 0,35% до $194,50, що дало їй ринкову вартість у $3 трлн.

Microsoft, підкріплена інвестиціями в OpenAI, розробника ChatGPT, вважається головним фаворитом у перегонах за ринкове панування у галузі розвитку генеративного штучного інтелекту, обходячи Google, Amazon, Oracle та Meta Platforms.

Завдяки технологіям OpenAI, Microsoft випустила оновлені версії своїх флагманських програмних продуктів, а також пошукової системи Bing, що має конкурувати з Google Search, що домінує на ринку.

Apple, навпаки, стикається зі зниженням попиту на iPhone, особливо в Китаї, де компанія пропонує рідкісні знижки для стимулювання продажів на тлі жорсткої конкуренції з боку місцевих виробників, зокрема Huawei.

Акції Meta також подолали важливу психологічну позначку, вперше з 2021 року перевищивши $1 трлн ринкової капіталізації. На тлі рекордного зростання вартість акції зросла на понад 1%, досягнувши $390.

Востаннє ринкова капіталізація Meta перевищувала $1 трлн, коли вона ще була відома як Facebook, пік тоді становив близько $1,1 трлн.

Стрімке зростання акцій пов’язане з майже 200% стрибком їхньої вартості у 2023 році, спричиненим заходами гендиректора Марка Цукерберга зі скорочення витрат, що призвели до понад 20 000 звільнень. Після обвалу акцій до шестирічного мінімуму у 2022 році, Цукерберг назвав 2023-й роком ефективності.

У середу під час внутрішньоденних торгів акції Meta досягали піка в $396. Акції виросли більш ніж на 10% з початку року на момент закриття ринку.

Інвестори оптимістично налаштовані щодо Meta через її прагнення зміцнити позицію гравця штучного інтелекту.

Минулого тижня Цукерберг оголосив, що до кінця року Meta планує придбати 350 тис. графічних процесорів H100 від Nvidia. Ці чіпи є одними з найпотужніших на ринку і необхідні для розробки загального штучного інтелекту.

Нагадаємо, Пентагон прагне отримати перевагу над рф. Для цього міністерство збирається розсекретити таємні космічні технології.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram