Новини
26 Грудня 2023
305

Apple планує навчати ШІ на текстах новинних видань

Компанія веде переговори з медіа

Apple планує навчати свій штучний інтелект на текстах великих новинних видань, пише The New York Times. Компанія вже веде переговори про багаторічні угоди з медіа.

За словами чотирьох знайомих із ситуацією людей, останні кілька тижнів Apple веде переговори з великими новинними та видавничими холдингами для отримання дозволу на використання їхніх матеріалів у розробці систем генеративного штучного інтелекту.

Сума угод про ліцензування архівів новинних матеріалів може сягати щонайменше $50 млн.

Йдеться про такі медіахолдинги: Condé Nast, видавець Vogue і The New Yorker; NBC News; IAC, якому належать People, The Daily Beast та Better Homes and Gardens.

Такі переговори — один із перших прикладів того, як Apple намагається наздогнати конкурентів у великій гонці ШІ.

На відміну від конкурентів, компанія Apple доволі стримана в публічному обговоренні штучного інтелекту. Її віртуальний помічник Siri мало змінюється впродовж десятиліття після його випуску.

Деякі видавці, з якими зв’язалася Apple, тепло сприйняли пропозицію.

Водночас кілька видавців були стурбовані умовами компанії. Початкова презентація охоплює широке ліцензування архівів опублікованого вмісту видавців, а самі видавці потенційно можуть потрапити на гачок юридичної відповідальності, яка могла виникнути через використання Apple їхнього вмісту.

Apple також розпливчасто розповіла про те, як вона збирається застосувати генеративний штучний інтелект в індустрії новин.

Раніше Investory News писали, що ШІ написав та ілюстрував роман про метавсесвіт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram