Новини
25 Грудня 2023
301

ШІ написав та ілюстрував роман про метавсесвіт

Книжка отримала національну премію

Професор пекінського Університету Цінхуа, надихнувшись ідеєю написання роману про метавсесвіт, вирішив звернутися за допомогою до штучного інтелекту. Зрештою нейромережа створила всю його книжку, зокрема ілюстрації, і була удостоєна національної премії у галузі наукової фантастики, пише South China Morning Post.

Науково-фантастична розповідь була створена на основі чернетки з 43 тис. символів. За допомогою 66 підказок нейромережа згенерувала роман за три години. З перших трьох рядків штучний інтелект створив унікальну сюжетну основу.

Сюжет наступний: на краю метавсесвіту перебуває заборонене царство “Країна спогадів”, куди людям вхід заборонено. Його сфера дії заповнена суцільними ілюзіями, створеними людиноподібними роботами та ШІ, що втратили пам’ять. Кожен, хто порушив це правило, чи то людина, чи штучне створення, назавжди опиняється в пастці заборонених обіймів зі стертими спогадами з минулого.

У центрі сюжету розповідається про дослідника метавсесвіту на ім’я Лі Сяо, який у реальному світі працював нейронним інженером. Під час експерименту він випадково втратив усі спогади про свою родину і зацікавився легендою про “Країну спогадів”, сподіваючись туди потрапити і відновити за допомогою метавсесвіту своє втрачене минуле.

Роман був представлений на конкурсі наукових письменників, який проводила асоціація наукових письменників Цзянсу, де отримав другу премію поряд із 17 іншими оповіданнями, це означає, що за нього віддали свій голос три з шести суддів.

Згідно зі звітом, лише один із суддів був повідомлений про те, що вчений використав штучний інтелект у своїй роботі. Але інший суддя, який вивчав створення контенту з використанням штучного інтелекту, зрозумів, що роботу було створено з його допомогою. Суддя сказав, що не голосував за роботу, оскільки в ній недостатньо емоцій, і вона не відповідає стандартам.

Раніше Investory News писали, що робот перевершив людину в настільній грі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram