Новини
24 Лютого 2021
1 148

$100 за барель: Bank of America прогнозує злет цін на нафту

Аналітики банку вважають, що ціна може зрости до $70 за барель вже в другому кварталі цього року

Найближчі кілька років вартість нафти сорту Brent може зрости до $100, а вже в другому кварталі цього року вона тимчасово досягне $70. До такого висновку дійшли у Bank of America, пише Bloomberg.

Аналітики почали готуватися до такого злету на фоні поліпшення фундаментальних показників і старту програм стимулювання економік у всіх країнах світу.

Пануванню нафти у світі приходить кінець. У 2020-му вона отримала удар, від якого може не оговтатися. Захід вирішив відмовитися від нафти й газу і вже знайшов їм заміну.

Згідно з новим прогнозом фінансової організації, 2021 року середня ціна Brent становитиме $60 за барель. Це на $10 більше раніше прогнозованої ціни, але водночас на $5 менше, ніж нинішні котирування.

Раніше прогноз цін на нафту представили й у Goldman Sachs. Причому в короткостроковому періоді він оптимістичніший — $75 за барель в третьому кварталі 2021 року. В інвестбанку вважають, що попит на нафту в цей період виявиться вище пропозиції, навіть якщо США почнуть відновлювати видобуток сланцевої нафти й Іран збільшить поставки.

Втім, прогноз Bank of America помітно відрізняється від консенсус-прогнозу опитаних агентством аналітиків. Вони очікують, що й до 2025 року барель Brent залишиться на рівні $65 за барель або нижче.

Раніше управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) представило щорічні прогнози щодо цін на нафту в майбутньому. В одному з них відомство очікує, що до 2050 року сорт Brent коштуватиме $173 за барель. Хоча, в песимістичному сценарії йдеться про $48.

Нагадаємо, ціна нафти Brent піднялася вище $65 за барель. На фоні новини Саудівська Аравія задумалася про збільшення видобутку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram