Новини
17 Квітня 2020
968

Verizon придбає сервіс для корпоративних відеодзвінків BlueJeans

За неофіційною інформацією сума операції складе до $500 мільйонів

Американський оператор зв’язку Verizon уклав угоду про купівлю сервісу для проведення відеоконференцій BlueJeans Network, повідомляє The Verge.

Наразі сума угоди не відома, але за інформацією джерел The Wall Street Journal, Verizon заплатить до $500 млн. Угоду планують закрити в другому кварталі 2020 року.

“BlueJeans буде глибоко інтегрований у мережу 5G Verizon і забезпечить безпечні рішення для областей, що швидко зростають – наприклад, телемедицини, дистанційного навчання та віддаленої роботи”, – розповіли в прес-службі Verizon.

Зазначається, що Verizon купує сервіс на фоні зростання популярності додатку для відеозв’язку Zoom через масову “самоізоляцію”.

При цьому Zoom продовжує стикатися з проблемами через свою вразливість, що дозволяє хакерам приєднуватися до дзвінків або отримувати доступ до комп’ютера. Крім того, в кінці березня з’ясувалося, що додаток Zoom для iOS відправляє дані у Facebook, навіть якщо у користувача немає облікового запису в соцмережі.

“На відміну від Zoom і Skype, у BlueJeans немає безкоштовної версії – сервіс орієнтований в основному на корпоративних клієнтів. Всього у компанії близько 15 тисяч користувачів”, – зазначає видання.

BlueJeans засновано у 2009 році. Як і у випадку з Zoom, за останній місяць популярність BlueJeans різко зросла. Після закриття угоди засновники та керівництво BlueJeans приєднаються до Verizon.

Раніше Investory News писали, що користувачі сервісу відеоконференцій Zoom, популярність якого підскочила через пандемію коронавірусу, стали мішенню хакерів. Шахраї створюють замасковані під Zoom сайти та шкідливі програми, щоб викрасти їх особисті дані.

Тим часом Google заблокував доступ до Zoom на комп’ютерах своїх співробітників. У компанії говорять, що причина заборони – проблеми з безпекою сервісу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram