Новини
15 Вересня 2020
985

У 2020 році глобальні обсяги ринку M&A наближаються до $2 трильйонів

Лідирує технологічний сектор із сумою у $351,4 мільярда

Глобальні обсяги злиття та поглинань у 2020 році наближаються до $2 трильйонів, при цьому великі угоди між компаніями сектора технологій, такі як продаж підрозділу з виробництва чіпів SoftBank за $40 мільярдів, складають майже п’яту частину від загального обсягу, повідомляє Investing.

“Nvidia Corp повідомила в понеділок про придбання компанії Arm у японського SoftBank“», – зазначає видання.

І додає, що інші компанії також не відстають у перегонах на ринку злиттів і поглинань: Verizon придбала мексиканського постачальника мобільних телефонів Tracfone за $6,25 мільярда, а Gilead Sciences придбала біотехнологічну компанію Immunomedics за $21 млрд.

“Такі сплески характерні після спадів, при цьому, згідно з даними Refinitiv, загальний обсяг оголошених у 2020 році угод наразі становить $1,97 трильйона, перевищуючи обсяги угод за той же період після фінансової кризи 2008 року, які становили $1,26 трильйона у 2009 році та $1,6 трильйона у 2010-му”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Грем Секер, головний стратег Morgan Stanley за активами в Європі, на виході з рецесії зазвичай доводиться трохи надолужувати згаяне, а вартість капіталу, як правило, дешевше. За даними Refinitiv, обсяг угод технологічних компаній склав 17,8% від загального обсягу, або $351,4 мільярда, що є найвищим рівнем з часів буму доткомів 2000 року, у той час, як фінансові компанії посіли друге місце з обсягом угод у $283,8 мільярда, або 14% від загального обсягу.

Панівне становище техсектора відбиває ширший вплив коронавірусної кризи: масовий перехід людей, що опинилися замкненими у будинках, на інтернет-платформи для покупок, роботи, навчання, медичних консультацій і спілкування сигналізує про те, що деякі з цих змін можуть стати постійними.

“У зв’язку зі змінами, які відбуватимуться в результаті (локдауна), компанії думатимуть, а чи правильно у них вибудувана бізнес-структура? Ризик структурних змін у поведінці споживачів наразі більший, ніж після попередніх спадів”, – зазначив Грем Секер.

Нагадаємо, у 2019 році ринок M&A в Україні зріс до €1,2 мільярда. Найбільший показник в агропромислового сектора, там частка угод зросла до 14%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram