Новини
30 Листопада 2020
945

Американська S&P Global планує придбати британську IHS Markit за $44 мільярди

Угода завдасть удару двом найбільшим конкурентам — світовим постачальникам даних Bloomberg і Refinitiv

Біржовий оператор з Волл-стріт Standard & Poor’s Global Ratings наразі проводить перемовини з лондонською компанією IHS Markit щодо придбання на суму приблизно $44 млрд. У разі успіху ця гігантська угода об’єднає двох найбільших постачальників фінансових даних, повідомляє The Wall Street Journal.

При цьому видання наголошує, що вирішальним моментом є все ж таки кінцева ціна покупки: IHS Markit відкрита для пропозицій конкурентів, якщо вони запропонують вищу ставку. “Тому переговори можуть у будь-який момент зірватися”, — йдеться у повідомленні.

Вдале ж завершення угоди надасть удару двом найбільшим конкурентам — світовим постачальникам даних Bloomberg і Refinitiv.

Що стосується біржового оператора Standard & Poor’s Global Ratings та його підрозділу Platts, що спеціалізується на оцінці сировинних товарів, то його метою є зміцнення бізнесу у сфері обробки фінансових даних, і початком тому послужило придбання компанії SNL Financial за $2,2 млрд у 2015 році.

Наразі ринкова капіталізація тієї та іншої сторони досить висока: у британської IHS Markit вона становить близько $37 млрд, а S&P Global коштує $82 млрд. Акції обох компаній збільшилися протягом цього року на 23% і на 25% відповідно.

IHS Markit, що має штаб-квартиру в Лондоні, надає фінансові дані, які використовуються урядами та приватними підприємствами. Вона була створена у 2016 році як об’єднання двох невеликих компаній, і наразі там працює понад 5 тис. аналітиків, фахівців з обробки даних, фінансових експертів і галузевих фахівців.

Тим часом провідний світовий консультант з операцій злиття та поглинання (M&A) Goldman Sachs розпочав використовувати у своїй практиці комерційні дрони, що знімають відео, заміняючи тим самим особисті зустрічі та робочі поїздки. Основна мета — надати клієнтам змогу побачити компанії, з якими ведуться перемовини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram