Новини
26 Листопада 2020
1 135

Goldman Sachs почав укладати угоди M&A за допомогою дронів

Особисті зустрічі та робочі поїздки замінили відео

Провідний світовий консультант з операцій злиття та поглинання (M&A) Goldman Sachs розпочав використовувати у своїй практиці комерційні дрони, що знімають відео, заміняючи тим самим особисті зустрічі та робочі поїздки. Основна мета — надати клієнтам змогу побачити компанії, з якими ведуться перемовини, повідомляє CNBC.

“Ми продаємо підприємства з бізнес-активами у всьому світі, використовуючи дрони для відвідування об’єктів, — розповів виданню один із керівників відділу M&A Goldman Sachs Стефан Фельдгойз. — Це дозволяє клієнтам бути впевненими, тому що коли ви купуєте бізнес, то хочете побачити, помацати й відчути те, що купуєте”.

Більшість угод тепер закриваються у сервісах відеоконференцій Zoom, BlueJeans, Cisco Webex і Microsoft Teams. Замість очних екскурсій офісами та виробництвом банки використовують дрони.

“Комерційні дрони коштують приблизно $1 тис. і більше, але компанії зазвичай наймають відеооператорів, чиї послуги з відеозйомок та монтажу коштують не менше ніж $10 тис.”, — зазначили у банку TKO Miller.

За словами Фельдгойза, з декількох сотень угод, які Goldman консультував під час пандемії, більше ніж 95% були укладені без особистого спілкування. Топменеджер упевнений, що дрони будуть використовуватися й надалі. “Ми вважаємо, що це назавжди змінить M&A”, — наголосив він.

Видання зазначає, що наразі Goldman — не єдиний інвестиційний банк, який використовує безпілотну технологію. Найбільший за активами банк США JPMorgan Chase також застосовує дрони під час укладення угод.

За даними Dealogic, у III кварталі 2020 року кількість оголошень про угоди збільшилася на 152%, до $1,13 трлн. Goldman став лідером за кількістю угод зі злиття та поглинання, за ним слідують Morgan Stanley, JPMorgan і Bank of America.

Про можливості сучасних дронів та значущість їх у підприємництві можна прочитати в матеріалі Investory News “Всемогутній дрон: Рятувальник, кур’єр, фермер та невіддільна частина у бізнесі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram