Новини
9 Квітня 2020
1 416

Google заборонив своїм співробітникам користуватися Zoom на роботі

Водночас, у Zoom визнали, що сервіс вразливий для злому, і вже працюють над розв’язанням проблеми

Google заблокував доступ до Zoom на комп’ютерах своїх співробітників. У компанії говорять, що причина заборони — проблеми з безпекою сервісу, пише Business Insider.

Раніше стало відомо, що за допомогою Zoom хакери можуть прослуховувати наради, отримувати доступ до управління комп’ютерами або захищеним даними.

Про це дізналися акціонери та подали колективний позов до компанії в Федеральний суд Сан-Франциско. Вони звинуватили Zoom та її співробітників у тому, що вони приховали інформацію про уразливість сервісу і передавали персональні дані стороннім компаніям, наприклад, Facebook.

Один із акціонерів, Майкл Дрійо вважає, що публічні звинувачення на адресу сервісу спонукали зростанню вартості акцій.

На початку квітня 2020 р. Google розіслала співробітникам листи, в яких попередила, що Zoom перестане працювати на корпоративних ноутбуках через вразливість у безпеці.

Щодо листів виданню підтвердив представник Google Хосе Кастанеда, зазначивши, що заборона на використання не схвалених компанією додатків діє вже давно.

Співробітники, які використовували Zoom для спілкування з друзями, зможуть телефонувати близьким через браузер або з телефону.

Заборону на Zoom вже наклала SpaceX. Користуватися додатком заборонило й міністерство освіти Нью-Йорка, Сенат США та уряд Тайваню. Фахівці з безпеки розкритикували Zoom за витік даних та уразливість для злому.

На фоні масового переходу працівників на віддалену роботу кількість користувачів додатка за три місяці зросла в 20 разів, до 200 млн осіб на добу в березні 2020 р.

“Вклавши основні ресурси в підтримку стабільної роботи, компанія не змогла забезпечити належний рівень безпеки”, — пояснив виданню глава Zoom Ерік Юань.

Компанія вже працює над захистом даних. Для цього вона найняла колишнього керівника служби безпеки Facebook Алекса Стамоса. Як пояснив глава Zoom, дзвінки будуть здійснюватися з наскрізним шифруванням, але на це потрібно буде кілька місяців.

Як писали раніше Investory News, інвестори переплутали тікери пекінського виробника комунікаційного обладнання Zoom Technologies з сервісом відеозв’язку Zoom. У результаті вартість акцій китайської компанії зросла на 557%.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України в середу, 1 квітня, запустило національний конкурс IT-проектів та ідей для полегшення життя людей і бізнесу під час пандемії коронавірусу з призовим фондом 4 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram