Новини
1 Квітня 2020
1 357

“Хакнути корону”: Мінцифри оголосило конкурс IT-проектів проти коронавірусу

Заявки на конкурс #HackCorona in Ukraine приймаються до шостого квітня 

Фото: Depositphotos

Міністерство цифрової трансформації України в середу, 1 квітня, запустило національний конкурс IT-проектів та ідей для полегшення життя людей і бізнесу під час пандемії коронавірусу з призовим фондом 4 млн грн, повідомляє прес-служба міністерства.

У міністерстві зазначають, що на конкурс можна виставляти як зовсім нові ідеї, так і вдосконалені наявні рішення.

Заявки приймаються до 6 квітня, а вже 9 квітня члени журі оберуть переможців. При цьому з 10 квітня до 10 травня будуть проходити менторська підтримка та реалізація проектів-переможців.

Згідно з інформацією, проекти приймаються за такими напрямками:

• Протидія коронавірусу. Електронні сервіси, спрямовані на протидію поширенню епідемії Сovid-19.

• Е-послуги для громадян. Соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги для громадян, які особливо актуальні під час карантину.

• Соціальне підприємництво. Інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення вразливих громадян.

• Взаємодопомога. Сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найбільш вразливих груп населення в умовах карантину.

Серед критеріїв відбору — інноваційність рішення, соціальний вплив, перспективи розвитку та зацікавленість команди реалізувати й розвивати проект в майбутньому.

У журі конкурсу увійшли міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, президент Фонду “Східна Європа” Віктор Лях, CEO Petcube Ярослав Ажнюк, заступник міністра цифровий трансформації Олександр Борняков, СЕО FEDORIV Андрій Федорів, Співзасновник monobank Олег Гороховський, представник посольства Швейцарії в Україні Ілона Постемська та представник ПРООН в Україні Дафіна Герчева.

Конкурс проходить за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Фонду “Східна Європа”, Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, а також програми Електронне урядування для підзвітності влади та участі громади (EGAP).

Нагадаємо, через проблеми, викликані коронавірусом та обвалом ринку нафти, 41% роботодавців в усьому світі почали готуватися до ще більшої кризи. Зокрема, майже половина керівників компаній в 45 країнах прискорюють плани з автоматизації свого бізнесу.

Як відомо, аналітична компанія International Data Corporation (IDC) оцінила наслідки впливу пандемії коронавірусу на світовий ринок серверів та систем зберігання даних (СЗД). За словами експертів, вплив буде “істотний” принаймні в першій половині 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram