Новини
1 Квітня 2020
909

На прикладі карантину: Роботодавці по всьому світу прискорюють впровадження роботів

Більшість підприємців після закінченні пандемії почнуть інвестувати в цифровізацію своїх компаній

Через проблеми, викликані коронавірусом та обвалом ринку нафти, 41% роботодавців в усьому світі почали готуватися до ще більшої кризи. Зокрема, майже половина керівників компаній в 45 країнах прискорюють плани з автоматизації свого бізнесу, повідомляє The Guardian.

Як мінімум ті ж 41% опитаних підприємців почали вкладати кошти в прискорення автоматизації, оскільки готуються до роботи в післякризовий період. Такі дані наводять експерти британської аудиторсько-консалтингової компанії Ernst & Young.

“Масові звільнення є найтрагічнішим аспектом цієї кризи. Крім, звичайно, втрачених життів. Зараз багатьма джерелами заробітку загрожує небезпека”, — зазначив аналітик EY Стів Крусков.

Вже зараз в США заявки на допомогу з безробіття подали як мінімум 3,3 млн осіб. У Великій Британії ця цифра наближається до 500 тис. При цьому 43% підприємців заявили, що очікують нормалізації економіки до третього кварталу цього року.

Також більшість представників бізнесу розповіли, що вони, як тільки пандемія закінчиться, почнуть інвестувати в цифровізацію своїх компаній. При цьому близько 1,5 млн британців піддаються високому ризику втратити роботу через автоматизацію.

В першу чергу процес роботизації торкнеться сфери масової торгівлі та швидкого харчування. Зокрема, каси самообслуговування з часом можуть майже повністю замінити живих людей. Також від автоматизації постраждають сільське господарство і сфера послуг.

Нагадаємо, аналітична компанія International Data Corporation (IDC) оцінила наслідки впливу пандемії коронавірусу на світовий ринок серверів та систем зберігання даних (СЗД). За словами експертів, вплив буде “істотний” принаймні в першій половині 2020 р.

Як писали раніше Investory News, німецька поштово-логістична компанія Deutsche Post DHL Group, що спеціалізується на повітряних та морських перевезеннях вантажів, на період 2020-2022 рр. планує інвестувати від €8,5 до €9,5 млрд у розвиток таких напрямків, як автоматизація процесів й аналітика, оскільки прагне йти в ногу з чимраз зростаючою електронною комерцією. Однак, ймовірно після закінчення пандемії плани компанії можуть трохи скорегуватися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram