Новини
12 Жовтня 2020
1 017

Morgan Stanley купує одну з найстаріших фірм з управління інвестиціями – Eaton Vance

Це допоможе інвестбанку відносно недорогим способом досягти зростання доходів і активів

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley купує Eaton Vance – одну з найстаріших фірм США з управління інвестиціями. Як зазначається, операція буде профінансована акціями та коштами.

“Акціонери Eaton Vance отримають $28,25 і 0,5833 акції Morgan Stanley за кожну зі своїх акцій. Це на 38% перевищує номінальну вартість акцій Eaton Vance на закритті торгів 7 жовтня”, – повідомили в компанії. Угоду повинні схвалити регулюючі органи, її завершення планується на II квартал 2021 року.

На думку аналітика банку Barclays Джейсона Голдберга, угода допоможе Morgan Stanley відносно недорогим способом досягти зростання доходів і активів під управлінням, повідомляє Reuters. “Останні виростуть з $665 млрд на кінець червня 2020 року до $ 1,2 трлн після завершення угоди”, – наголошує він.

Загалом банк прогнозує зростання загального доходу з $3,8 млрд у 2019 році приблизно до $5 млрд у 2020 році. “Крім того, угода дозволить скоротити витрати на суму у $150 млн на рік”, – зазначає видання.

І додає, що угода зміцнює репутацію генерального директора Morgan Stanley Джеймса Гормана як управлінця, який досягає зростання доходів через успішні злиття та поглинання. “Ще працюючи в підрозділі з управління власним капіталом клієнтів, він у 2009 році доклав руку до поглинання компанії Smith Barney. Рентабельність підрозділу тоді обчислювалася однозначними числами, а сьогодні становить 25-30%”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає The Wall Street Journal, минулого року Stanley придбав за $900 млн канадську фірму Solium Capital з управління опціонами, одержуваними співробітниками від роботодавців, а у лютому 2020 року – електронну трейдингову платформу E*Trade за $13 млрд.

“Якщо у підрозділі з управління власним капіталом клієнтів Горману вдалося поправити ситуацію, то підрозділ з управління інвестиціями вже довгий час залишається в банку проблемним”, – зазначає видання.

Угода з Eaton Vance якраз і повинна усунути цю проблему. “У цілому Горман вибрав стратегію відмови від ризикованих торгових операцій (які вже не приносять таких доходів, як у 2000 роках.) І зміцнення операцій з управління власним капіталом клієнтів і управління активами”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що банк Morgan Stanley має намір скоротити 1,5 тис. робочих місць по всьому світу через не досить позитивні прогнози на світових ринках.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram