Новини
22 Квітня 2019
1 041

Microsoft купила розробника ОС, що використовується на 6 млрд систем

Express Logic займається розробкою ОС для пристроїв IoT і периферійних пристроїв на мікроконтролерах

Microsoft придбала компанію Express Logic, яка займається розробкою ОС в реальному часі (RTOS) для пристроїв інтернету речей і кінцевих пристроїв на мікроконтролерах. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

Як відомо, датчики IoT впроваджуються практично в усі пристрої – від промислового обладнання до споживчих. І все частіше ці пристрої підключаються до хмари.

Прогнозується, що до 2020 р. у світі буде понад 20 млрд підключених пристроїв.

Як згадується у повідомленні, у квітні 2018 р. компанія Microsoft оголосила, що має намір протягом чотирьох років інвестувати в розвиток відповідного напряму бізнесу $5 млрд. Частина цієї суми вже виділена на такі продукти компанії, як Azure Sphere, Azure Digital Twins, Azure IoT Edge, Azure Maps і Azure IoT Central, на розвиток партнерських відносин з DJI, SAP, PTC, Qualcomm і університетом Карнегі-Меллона. Крім того, кошти йдуть на покупку потрібних активів.

Express Logic – лідер в області операційних систем реального часу (RTOS). Операційна система Express Logic ThreadX налічує понад 6,2 млрд розгортання, що робить її однією з найбільш масових RTOS в світі. Популярність ThreadX обумовлена ​​попитом на RTOS для систем з обмеженими ресурсами, особливо тих, які вимагають безпеки. Розробка Express Logic може використовуватися навіть на пристроях, що мають менше 64 КБ флеш-пам’яті.

“Придбання відкриє доступ до мільярдів нових підключених кінцевих точок і дозволить збільшити кількість пристроїв, які можуть безперешкодно підключатися до Azure, а також забезпечить нові інтелектуальні можливості”, – зазначається у повідомленні.

Сума угоди не розголошується.

Нагадаємо, у квітні Білл Гейтс збільшив свої статки до $100 млрд завдяки росту цін акцій Microsoft та інших активів з його інвестпортфеля.

Як відомо, наприкінці лютого Microsoft зафіксувала хакерські атаки на співробітників аналітичних центрів, пов’язаних з політикою ЄС, зокрема на Німецьке товариство зовнішньої політики, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла США.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram