Новини
23 Жовтня 2023
264

За злам штучного інтелекту виплатять нагороду

Microsoft заплатить $15 тисяч тому, хто обдурить ШІ

Фото: Pixabay

Пошукова система Bing була розроблена Microsoft майже 15 років тому. У лютому цього року компанія представила оновлену версію браузера Edge з елементами штучного інтелекту. Це стало можливим завдяки інтегрованій у Bing нейромережі ChatGPT.

Щоб новий продукт не поступався іншим конкурентним нейромережам, у Microsoft вирішили влаштувати для Bing своєрідний тест-драйв. Техногігант пропонує всім охочим відшукати вразливості у Bing AI. Найбільш просунутим зламувачам обіцяють пристойну винагороду від $2 тис. до $15 тис., пише Finance.ua.

Згідно із запропонованими критеріями Microsoft, учасники змагань мають представити у письмовому або ж відеоформаті раніше невідомі “важливі” і “критичні” для безпеки вразливості.

Наприклад, потрібно спровокувати Bing AI генерувати непристойні та навіть образливі відповіді у чаті, які порушують вимоги компанії.

Безумовним досягненням стане доступ до закритої інформації, пов’язаної з даними машинного навчання Bing AI або ж конфіденційною інформацією про користувачів.

У Microsoft зазначили: розмір винагороди залежатиме від критичності виявленої вразливості та якості наданого звіту.

Нагадаємо, Україна та Латвія співпрацюватимуть над запуском 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram