Новини
21 Лютого 2019
1 103

У Microsoft виявили атаки хакерів

Фахівці впевнені, що це угрупування Strontium, відоме на Заході як Fancy Bear

Американська компанія Microsoft зафіксувала хакерські атаки на співробітників аналітичних центрів, пов’язаних з політикою ЄС, зокрема на Німецьке товариство зовнішньої політики, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла США, повідомляє у своєму блозі віце-президент з питань безпеки Microsoft Том Берт.

Хакери спробували зламати 104 акаунти співробітників представництва цих організацій  Бельгії, Німеччини, Польщі, Румунії, Сербії та Франції.

У Microsoft вважають, що кіберзлочинці активізувалися напередодні виборів до Європарламенту, що будуть у травні 2019-го. Таким чином, на думку американської компанії, хакери за допомогою фішингу намагалися заволодіти акаунтами співробітників політичних організацій, щоб впровадити шкоду програмному забезпеченню внутрішніх систем і вплинути на результат голосування.

“Ми спостерігали і продовжуємо спостерігати спроби держав та інших сторін вплинути на результат виборів в демократичних країнах світу, включаючи Європу. Ці атаки стосуються не лише виборчих кампаній, а й на дослідницьких центрів і некомерційних організацій, що є в тісному контакті з державними чиновниками”, – заявив віце-президент з питань безпеки Microsoft Том Берт.

За даними Microsoft, хакерські атаки на Європу тривали з вересня по грудень 2018 р. Компанія не уточнила, чи були ці атаки успішними. Проте вона оперативно повідомила, що трапилося, постраждалим організаціям і допомогла покращити кіберзахист.

Незважаючи на те, що Microsoft прямо не звинуватила Росію в цих хакерських атаках, фахівці компанії впевнені в тому, що за ними стоїть угрупування Strontium, відоме як Fancy Bear. На Заході вважається, що Fancy Bear пов’язані з російською владою.

«MSTIC розслідує джерела цих атак, але ми впевнені, що більшість з них – справа рук групи, яку ми називаємо Strontium», – підкреслив Том Берт.

Нагадаємо, стартап з інформаційної кібербезпеки Illumio закрив великий раунд фінансування в рамках раунда серії E на сумму $65 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram