Новини
11 Жовтня 2023
701

Виявлено нові недоліки в iPhone 15 Pro

Власники гаджета скаржаться на вигорання екрана за кілька тижнів

Всього через декілька тижнів після початку продажів iPhone 15 Pro вже з’явилися повідомлення про вигоряння екрана, хоча з OLED-панелями це теоретично може статися після дуже тривалого використання, пише ITC.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max не мають жодних помітних оновлень дисплея. iPhone 15 Pro оснащено OLED-панеллю LTPO OLED із діагоналлю 6,1 дюйма і частотою оновлення 120 Гц із роздільною здатністю ~1200P, типовою яскравістю 1000 ніт, 1200 ніт у режимі підвищеної яскравості та 2000 ніт на піку. Панель підтримує Dolby Vision HDR. Модель Pro Max з 6,7-дюймовою панеллю має роздільну здатність 1300P. Решта специфікацій однакові, пише Dealntech.

Вигорання екрана — поширена проблема з OLED-панелями. Як правило це перманентний слід на дисплеї, який неможливо видалити, він залишається через тривалу демонстрацію одного зображення. Зазвичай прикладом називають логотип телеканалу, який завжди знаходиться на одному місці (якщо не перемикати й завжди дивитися одне й те саме). У випадку смартфона — це зазвичай верхня панель з картинкою акумулятора. Проте, для такого ефекту потрібно тисячі годин.

Користувачі Reddit активно діляться своїми випадками. У цьому прикладі можна побачити силуети іконок. Користувач каже, що вже запросив заміну смартфона від Apple і тепер чекає на новий iPhone 15 Pro Max, із надією на краще.

В іншого користувача iPhone 15 Pro проблеми виникли вже у день покупки. Особливо добре видно на відео сліди вигоряння за низької яскравості екрана. Він також думає про заміну.

Наступний приклад трохи відрізняється, бо тут вигоріли випадкові пікселі, створивши своєрідний шум.

Звісно, це поодинокі випадки, і ніхто не застрахований від дефектів. Проте від запуску лінійки iPhone 15 таки забагато проблем. Зокрема з перегрівом, зв’язком через Wi-Fi, що пропадає та “зворотним” заряджанням Apple iPhone 15 Pro від павербанка, навпаки, він заряджає зовнішню батарею.

Нагадаємо, припинено підтримку золотих Apple Watch.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram