Новини
24 Липня 2019
887

Американська Dish Network Corp придбає T-Mobile US й Sprint Corp за $5 млрд

Провайдер відкрив дорогу до злиття компаній – сукупна вартість об’єднаної компанії складе $146 млрд

Фото: commorancy/Flickr

Американський провайдер супутникового телебачення Dish Network Corp домовився щодо придбання активів T-Mobile US Inc. і Sprint Corp. на суму $5 млрд. Із зазначеної суми компанія заплатить $1,5 млрд за бізнес у сфері передплаченого стільникового зв’язку, а $3,5 млрд – за діапазони частот, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела інформації.

Зазначається, що за умовами угоди Dish не зможе перепродати активи третім особам протягом трьох років.

Видання пише, що T-Mobile US і Sprint ще раніше домовилися про продаж ряду своїх активів у сфері бездротового зв’язку. “Щоб отримати необхідні схвалення регулюючих органів на укладення $26-мільярдної угоди із злиття. Зокрема, вони погодилися продати бренд Boost, що належить Sprint і спеціалізується на наданні послуг зв’язку за передоплатою, а також пообіцяли інвестувати в розвиток послуг швидкісний бездротового зв’язку в сільських регіонах і розвиток інфраструктури для зв’язку формату 5G”, – йдеться у повідомленні.

На даний момент компанії вже мають підтримку Федеральної комісії зі зв’язку США. “Тепер їм необхідно отримати відповідне схвалення від Мінюсту, яке стурбоване тим, що угода призведе до зникнення найменшого з чотирьох загальнонаціональних операторів зв’язку”, – уточнює видання.

Повідомляється, що сукупна вартість об’єднаної компанії складе $146 млрд, і вона може стати серйозним конкурентом для лідерів ринку – AT & T і Verizon Communications Inc. “У разі успіху операції на ринку бездротового зв’язку США залишаться лише три по-справжньому великі гравці. В даний час T-Mobile займає на ринку третє місце, Sprint – четверте”, – йдеться у повідомленні.

У середу, 24 липня, акції Dish слабо змінюються в ході електронних торгів Ціна паперів Sprint підвищилася на 0,1%, її основного власника, японської SoftBank Group – на 1%.

Раніше Investory News писали, Британський консорціум, до складу якого входять: британська компанія Apax Partners, американська Warburg Pincus, Канадська рада з інвестицій в пенсійні плани (CPPIB) і Рада щодо програм пенсійного забезпечення вчителів Онтаріо, повідомив про плани придбати британського супутникового оператора Inmarsat за $3,4 млрд готівкою, через шість місяців після того, як Inmarsat відхилив нижчу ставку від американської супутникової групи EchoStar.

А ще провайдер технологій у сфері фінансових послуг американська Fidelity National Information Services Inc (FIS) підписала угоду про покупку платіжної системи Worldpay Inc. Акціонери Worldpay за кожний власний папір отримають по 0,9287 акції FIS і $11 коштами. Таким чином вартість Worldpay оцінюється в $43 млрд, в тому числі й борг, який FIS має намір рефінансувати. Після завершення операції акціонерам FIS буде належати приблизно 53% об’єднаної компанії. У свою чергу акціонери Worldpay залишать 47%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram